Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις

Απορρίφθηκαν χτες τα αιτήματά τους από τους υφυπουργούς Παιδείας και Οικονομικών

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας την καταβολή του επιδόματος των γενικών εξετάσεων, ύψους 35.000 δρχ. σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και την εξαίρεση του κλάδου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι τρεις ομοσπονδίες εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου (ΠΟΣΥΠ, ΠΟΔΠ ΑΕΙ και ΠΑΟΔ ΤΕΙ) συγκεντρώθηκαν χτες σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Με συνθήματα και πανό που έγραφαν "Οχι άλλο εμπαιγμό, εδώ και τώρα λύσεις, οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη", οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο και τον γγ Αγγ. Ζησιμόπουλο,οι οποίοι δεσμεύτηκαν να απαντήσουν μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Το απόγευμα οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών συναντήθηκαν με τους υφυπουργούς Παιδείας και Οικονομικών και τους ανακοινώθηκε ότι η εφάπαξ αποζημίωση θα καταβληθεί μόνο στους περίπου 4.000 υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και των περιφερειακών υπηρεσιών του. Οπως δήλωσαν οι δύο υφυπουργοί, αυτό προβλέπει ο νόμος για το νέο μισθολόγιο, ο οποίος δεν καθορίζει το ύψος και την έκταση του επιδόματος των γενικών εξετάσεων.

Ακόμα όμως και σε αυτές τις κατηγορίες που θα δοθεί η εφάπαξ αποζημίωση, δε θα δοθεί το ποσό των 420.000 που ζητούν οι εργαζόμενοι, αλλά ένα ποσό που κλιμακώνεται από 180.000 μέχρι 210.000.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις μετά το τέλος της συνάντησης και δήλωσαν ότι δεν υπήρξε διάλογος, αλλά μονόλογος από πλευράς των δύο υφυπουργών.

Σήμερα συνεδριάζουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ