Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόλυση μετά το «σπάσιμο των νεύρων»

Καταγγελία εργαζόμενης στην Επιθεώρηση Εργασίας για την επιχείρηση «INTRAMED ΕΠΕ»

Σε προφορική καταγγελία της σύμβασης με την εργαζόμενη Μαρία Ψαρρού και χωρίς την καταβολή αποζημίωσης, προχώρησε ο Γ. Μπίκας, ιδιοκτήτης της επιχείρησης εισαγωγών - διανομών «INTRAMED ΕΠΕ». Επίσης ο Γ. Μπίκας οφείλει στην εργαζόμενη και δεδουλευμένες αποδοχές.

Η εργαζόμενη Μαρία Ψαρρού προχώρησε ήδη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία με τη σειρά της με έγγραφο καλεί σε συνάντηση τον Γ. Μπίκα και τη Μαρία Ψαρρού στις 30 Οκτώβρη 2002 στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Δάφνης για την υπόθεση που αφορά, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο, «την ανάρμοστη συμπεριφορά, προσβολή προσωπικότητας, σεξουαλική παρενόχληση, στέρηση εργασίας, καταγγελία σύμβασης χωρίς επίδοση εγγράφου και καταβολή αποζημιώσεως, οφειλή δεδουλευμένων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η Μ. Ψαρρού και στην Επιθεώρηση Εργασίας, τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξε σε βάρος της ο Γ. Μπίκας. Οταν η εργαζόμενη και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της τον αντέκρουσε, ο Γ. Μπίκας την προσκάλεσε σε παραίτηση, εκβιάζοντάς την ότι αν δε φύγει μόνη της, έχει τη δυνατότητα να της σπάσει τα νεύρα και να τη διώξει.

Η Μ. Ψαρρού βεβαίως δε δέχτηκε να παραιτηθεί από την εργασία της, με αποτέλεσμα ο Γ. Μπίκας να πάρει μια σειρά μέτρα, προκειμένου να την αναγκάσει σε παραίτηση, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση εισόδου στο γραφείο της, την προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς της στους συναδέλφους της, κλπ. Μετά από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η εργαζόμενη απευθύνθηκε και στην Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Αθήνας, ζητώντας τη στήριξή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ