Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Στην ημερήσια διάταξη γράφει: Αγώνες!

Μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, με 63,7%, έδωσε εντολή στον νέο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο και στη «Δημοκρατική Ενότητα», να διοικήσει με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και να συγκρουστεί με όποιον τα αντιστρατεύεται

Ο λαός μίλησε! Και είπε «καλημέρα Κοκκινιά», καλώς ήρθες Στέλιο Μπενετάτο! Η συντριπτική νίκη της «Δημοκρατικής Ενότητας», με ποσοστό 63,7%, είναι νίκη όλων όσοι αντιστέκονται. Μιας μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που, παρά και τις επιμέρους διαφορές, έδωσε τη νίκη στη «Δημοκρατική Ενότητα» για να βάλει ένα τέλος στη φαυλότητα της διοίκησης Τράπαλη, για να ξαναβρεί η Κοκκινιά το βήμα που καθορίζει η ιστορία της και τα οράματα του κόσμου της.

Με αποδεκτό κύρια τον βασικό διαχωρισμό ανάμεσα στον κόσμο της δουλιάς και τον κόσμο της αρπαγής του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, ο νέος δήμαρχος της Κοκκινιάς έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή πως από τη νέα δημοτική αρχή θα γίνει προσπάθεια να σπάσουν οι πλαστοί διαχωρισμοί, που καλλιεργήθηκαν ανάμεσα στους δημότες, για να διαιωνίσουν την εξουσία των λίγων. Πως η νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει για την πόλη, έχοντας στο κέντρο της προσοχής της τα λαϊκά συμφέροντα, ανεξάρτητα από τις τεχνητές διαφορές που καλλιεργήθηκαν ή και που εκφράστηκαν στις εκλογές.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Στέλιου Μπενετάτου την Κυριακή το βράδυ: «Τα κάστρα δε μας περιχαρακώνουν. Τα χέρια είναι απλωμένα σε όλο τον κόσμο. Μακριά μας - απέναντι είναι τα μεγάλα συμφέροντα και αυτοί που τα υπηρετούν». Εκανε και έτσι καθαρό ότι η διοίκηση του δήμου από τη «Δημοκρατική Ενότητα» δε θα είναι περίπατος καθώς το πεδίο της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκφραστές είναι υπαρκτό. Οτι τις μάχες που έρχονται, η διοίκηση του δήμου θα τις δίνει από το ίδιο μετερίζι με τα λαϊκά στρώματα.

Στην ηρωική Κοκκινιά, στην πόλη του αγώνα, της αντίστασης και της προσφυγιάς, το βράδυ της Κυριακής πολλά χαμογελαστά πρόσωπα βούρκωσαν. Ο απερχόμενος δήμαρχος απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία και μαζί με αυτόν, ο κόσμος της πόλης απέρριψε τη βρώμικη εκστρατεία που εξαπολύθηκε εναντίον του Στέλιου Μπενετάτου, προσωπικά και της «Δημοκρατικής Ενότητας». Γράφτηκε έτσι ακόμη μια σελίδα αντίστασης στην ιστορία της Κοκκινιάς. Η λασπολογία έπεσε στο κενό. Οι εκβιασμοί, οι υποσχέσεις, η τρομοκρατία, οι απειλές δεν έκαμψαν το αγωνιστικό φρόνημα των Κοκκινιωτών.

Γύρω στις 7.30 την Κυριακή, τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται γνωστά. Ο Στέλιος Μπενετάτος προηγείται, το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα και το μήνυμα διαδίδεται στους δρόμους της Κοκκινιάς με το σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με δήμαρχο αγωνιστή αντίσταση και πάλη»! Ολοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Ολο και περισσότεροι συγκεντρώνονται στην πλατεία του Αϊ Νικόλα. Λίγα λεπτά αργότερα ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Τράπαλης, ομολογούσε από τα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού του στην ίδια πλατεία: «Αναγνωρίζω το αποτέλεσμα της πόλης».

Ενα αποτέλεσμα πολλαπλής σημασίας, καθώς τα προπαγανδιστικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Κ. Λαλιώτη, δε δίστασαν μπροστά σε τίποτα. Εφτασαν στο σημείο να πουν ότι «Μπενετάτος σημαίνει απολύσεις»! «Ανώνυμοι» εκτόξευσαν απειλές σε ανθρώπους που στήριζαν τη «Δημοκρατική Ενότητα» ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα ή την ασφάλεια της περιουσίας τους. Ανεργοι και συμβασιούχοι δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις και υποσχέσεις για ανταμοιβή εάν ψηφίσουν τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και οι Ολυμπιονίκες επιστρατεύτηκαν, για να σταθούν όχι στο πλευρό του λαού, αλλά στην πλευρά του απερχόμενου δημάρχου! Αυτά και πολλά ακόμη ήταν τα «όπλα» της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Ομως την Κυριακή όλες οι προβοκάτσιες και οι εμπνευστές τους, πήραν αυτό που τους άξιζε. Η πόλη όρθωσε το ανάστημά της στα «θεριά» της εξουσίας. Οι Κοκκινιώτες περπατούν με το κεφάλι ψηλά και ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Ο νέος δήμαρχος δεν ξέχασε όσα έλεγε, όταν τέλειωσε ο πρώτος γύρος. Ολοι οι συνδυασμοί θα έχουν λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε. «Δεν υπάρχουν πεφωτισμένοι ηγέτες, ο λαός είναι η μεγάλη δύναμη, αυτός πρέπει να δίνει λύση», τόνισε και κάλεσε τους Κοκκινιώτες να δώσουν τον αγώνα τους για όλα όσα τους απασχολούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ