Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Δράση τώρα

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τελείωσαν. Τα αποτελέσματά τους θα αποτελέσουν -αποτελούν ήδη- αντικείμενο επισταμένης και νηφάλιας μελέτης απ' όλες τις κομματικές οργανώσεις, απ' όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Χρήσιμες και απαραίτητες οι γνώμες των φίλων του Κόμματος, των συνεργατών μας σε κάθε συνδυασμό, όλων αυτών που πλησίασαν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και στήριξαν τις προσπάθειές τους. Καλοδεχούμενες και οι προτάσεις τους για τις όποιες αδυναμίες παρουσιάστηκαν, για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που το ΚΚΕ έθεσε στο κέντρο της εκλογικής μάχης, παραμένουν, όπως είναι φυσικό, και μετά το πέρας των εκλογών, πολλά μάλιστα απ' αυτά αναμένονται σύντομα να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.

- Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για το «μεγάλο φαγοπότι» στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή. Δηλωμένη είναι, ήδη, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ρίχνοντας λάδι στην επικίνδυνη φωτιά που αναμένεται ν' ανάψει στη γειτονιά μας. Η εναντίωση στην εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή και η αποτροπή της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτά δεν μπορεί να περιμένει. Απαιτεί δράση ΤΩΡΑ. Και οι κομμουνιστές πρέπει να μπουν μπροστά.

- Η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τα ισχνά λαϊκά πορτοφόλια -με τη δικαιολογία της επικείμενης πολεμικής σύρραξης στον Κόλπο- έχει ήδη εκφραστεί. Τα σχέδια του προϋπολογισμού, που πρόκειται σύντομα να συζητηθεί καθώς και του φορολογικού νομοσχεδίου, σχέδια που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί τούτου. Μια τέτοια προοπτική θα μειώσει δραματικά τα αναιμικά εισοδήματα πολύ μεγάλων τμημάτων του λαού, πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης. Απαιτείται, λοιπόν, δράση ΤΩΡΑ. Και οι κομμουνιστές πρέπει να μπουν μπροστά.

- Η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων (εργασιακές σχέσεις, Ασφαλιστικό κλπ.), οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης για επιταχυνόμενους ρυθμούς συρρίκνωσης της αγροτιάς και απαξίωσης της ελληνικής υπαίθρου, οι πολιτικές γρήγορης ιδιωτικοποίησης όλο και πιο σημαντικών τομέων στην Παιδεία, στην Υγεία, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες κλπ. αναμένεται να προσλάβουν ρυθμούς καλπάζοντες. Η εναντίωση στην υλοποίηση όλων αυτών των πολιτικών ούτε λεπτό δεν μπορεί να περιμένει. Απαιτεί δράση ΤΩΡΑ. Και οι κομμουνιστές πρέπει να μπουν μπροστά.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα διάφορα πολύ σημαντικά μέτωπα στο μαζικό κίνημα που περιμένουν τους κομμουνιστές από σήμερα στα διάφορα μετερίζια. Είναι, ταυτόχρονα, και όλος αυτός ο κόσμος, όλοι οι πολίτες που τους συναντήσαμε σ' αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο. Που τους είπαμε την άποψή μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για όλα τα μεγάλα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Που μας άκουσαν με ενδιαφέρον και μας κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι, ανεξάρτητα αν στο τέλος μας ψήφισαν ή όχι. Που τους υποσχεθήκαμε πως δε θα τους ξεχάσουμε, πως δε θα περιμένουν κάποια επόμενη εκλογική μάχη για να μας ξαναδούν. Και που, άρα, πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Και να αρχίσουμε από σήμερα. Από ΤΩΡΑ. Και να συνεχίσουμε σε μόνιμη βάση.

Δράση, λοιπόν, δράση από σήμερα, από ΤΩΡΑ. Δράση και μαζική αλλά και πολιτική. Δράση καθημερινή, με σχέδιο. Κάθε κομματική οργάνωση, κάθε κομμουνιστής με το καθημερινό σχέδιο δράσης του, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Αλλωστε, μέσα απ' αυτή την επίμονη, συνεχή, καθημερινή δράση θα μπορέσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους, που θα μας οδηγήσουν ασφαλέστερα στο οριστικό κέρδισμα πολλών χιλιάδων συνειδήσεων, ικανών να ψηλώσουν και να επεκτείνουν τα κάστρα του αγώνα και να πολλαπλασιάσουν, στη συνέχεια και τις ψήφους στα αγωνιστικά και ταξικά ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.


Του
Βασίλη ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ