Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΛΕΣΒΟΣ
Αγωνιστική επικράτηση σε τρεις δήμους

Στα χέρια αγωνιστών δημάρχων πέρασαν τρεις δήμοι της Λέσβου, όπου οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στήριξε εκεί το ΚΚΕ πέρασαν με επιτυχία και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Στους δήμους της Αγιάσου, του Πολυχνίτου και της Αγίας Παρασκευής το γλέντι άρχισε από νωρίς, καθώς και οι τρεις υποψήφιοι εκεί συγκέντρωσαν αρκετά υψηλότερα ποσοστά από τους αντιπάλους τους. Η μάχη που έδωσαν οι συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ και ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις απέφερε καρπούς και παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού που έγιναν, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, οι κάτοικοι των περιοχών ανέδειξαν δημάρχους αγωνιστές.

Ειδικότερα, στην Αγιάσο ο Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης συγκέντρωσε το 55,2% των ψήφων έναντι 44,8 του υποψηφίου της ΝΔ και νυν δημάρχου Π. Ψυρούκη και πέρασε με απόλυτη επιτυχία τη μάχη που δόθηκε για να ξαναεκλέξει η ανταρτομάνα Αγιάσος και πάλι δήμαρχο κομμουνιστή. Στον Πολυχνίτο παρά την έντονη αντικομμουνιστική υστερία των τελευταίων ημερών, ο υποψήφιος Γιάννης Σύκας συγκέντρωσε το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του 67,5% έναντι του υποψήφιου της ΝΔ και νυν δημάρχου Ε. Γιαννέλη. Σε χέρια αγωνιστή πέρασε και ο δήμος της Αγίας Παρασκευής με την εκλογή του Αλέξανδρου Ευαγγελινού που συγκέντρωσε το 52,9% των ψήφων και επικράτησε έναντι του Δ. Μάντζαρη που συγκέντρωσε 47,1%.

Μέχρι το πρωί και ψήφο - ψήφο δόθηκε η μάχη στην πόλη της Μυτιλήνης μεταξύ της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Νάσο Γιακαλή που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, και του συνδυασμό «Επόμενη Μέρα» του Αρ. Χατζηκομνηνού που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και κέρδισε τελικά με μόλις 182 ψήφους διαφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ