Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Κατά των συσχετισμών που... συνέβαλε να διαμορφωθούν

Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων κάνει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού και τα συμπεράσματά της θα ανακοινώσει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ ενθυμούμενος το... δικομματισμό επισήμανε την ανάγκη «οι δήμαρχοι, οι νομάρχες και συμβούλια αυτοδιοίκησης να εκφράζουν τον πλουραλισμό, να συνθέτουν το δυναμισμό της κοινωνίας και να μην αποτελούν πεδίο ασκήσεων δικομματικής πόλωσης ή κομματικής περιχαράκωσης κι απομονωτισμού».

Το δικομματισμό, που η ηγεσία του ΣΥΝ φρόντισε να ενισχύσει προκρίνοντας ευρύτατες συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και πανηγυρίζοντας για τις πράσινες πινελιές του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Και παρότι είναι βέβαιο πως οι δήμοι και οι νομαρχίες, που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε σε συνεργασία με το ΣΥΝ, αύριο θα κληθούν και πρόθυμα θα εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δε δίστασε να δηλώσει ότι το κόμμα του θα «εξακολουθήσει να πιστεύει ότι η Αυτοδιοίκηση, δήμοι και νομαρχίες, δεν είναι παράρτημα κανενός κόμματος ούτε υποκαταστήματα του δικομματισμού».

Οπως άλλωστε δε δίστασε, παρότι οι ίδιες του οι επιλογές τον διαψεύδουν, να δηλώσει υποκριτικά ότι «ο ΣΥΝ θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται με βασικό στόχο να αλλάξουν οι πολιτικές που μεγαλώνουν τα κοινωνικά ελλείμματα και οι συσχετισμοί που ανακυκλώνουν τα θεσμικά αδιέξοδα, παράγοντας πόλωση, αυταρέσκεια κι αναξιοπιστία στη λειτουργία της πολιτικής μας ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ