Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμΕΑ
Ευαισθησία μόνο για συνέδρια

Από παλιότερη κινητοποίηση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος
Από παλιότερη κινητοποίηση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος
Με τη συνδιοργάνωση συνεδρίων και με διάφορες φιέστες, επιδιώκουν η κυβέρνηση και η φιλοκυβερνητική ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), κατά την προσφιλή τακτική τους, να επιδείξουν κινητικότητα και ευαισθησία για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ετσι, όπως ανακοινώνει η ΕΣΑΕΑ, την περασμένη Παρασκευή 18.10.2002 ο πρόεδρός της είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, όπου συζητήθηκε η προώθηση σχεδίου «για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες στην εκπαίδευση», με την ευκαιρία και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2003. Και η πρωτοβουλία εξαντλείται στη διοργάνωση συνεδρίου για τη νεολαία την άνοιξη του 2003.

Κουβέντα δεν κάνει η ΕΣΑΕΑ για τα 200.000 παιδιά στην Ελλάδα που δεν έχουν ειδικό σχολείο ή ειδική τάξη για να πάνε, για τους τόσους ανάπηρους που ακόμα και αν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα περιβόητα προγράμματα κατάρτισης, μένουν τελικά άνεργοι, για τις πραγματικές αιτίες της διόγκωσης των προβλημάτων των αναπήρων που πηγάζουν από την αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Γι' αυτό και οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και μέσα απ' τους αγώνες τους να απαιτήσουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματά τους, μέσα από την επικράτηση πολιτικών που να σέβονται τον ανάπηρο, τον ηλικιωμένο, τον εργαζόμενο άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ