Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τρεις αγωνιστές δήμαρχοι από το δεύτερο γύρο

...και αλληλοϋποστηρίξεις μηχανισμών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΧΑΛΚΙΔΑ.--

Αγωνιστές δήμαρχοι εκλέχθηκαν στο δεύτερο γύρο, σε τρεις από τους οχτώ δήμους (2 στην Εύβοια, 3 στη Φθιώτιδα, 2 στη Βοιωτία και 1 στη Φωκίδα), που διεκδικούσαν οι ενωτικοί αγωνιστικοί συνδυασμοί.

Στην Εύβοια, στο Δήμο Ελυμνίων επανεκλέχθηκε δήμαρχος ο Ανέστης Ψαρρός με το συνδυασμό «Ελπίδα - Προοπτική», λαμβάνοντας 2.154 ψήφους και ποσοστό 51,55%, ενώ στο Δήμο Κύμης νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Θωμάς του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» με ποσοστό 50,17% και 3.785 ψήφους. Επίσης, στη Φθιώτιδα και στο Δήμο Τιθορέας, πρώτος αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» με 1.566 ψήφους και ποσοστό 54,41% και νέος δήμαρχος θα είναι ο Λουκάς Παπαγεωργίου.

Ομως, αρκετά υψηλά ποσοστά συγκέντρωσαν οι συνδυασμοί που στήριξε ή συμμετείχε το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις στους υπόλοιπους πέντε δήμους. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Στυλίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Γεώργιος Μίτης και ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία» συγκέντρωσαν 2.124 ψήφους και ποσοστό 43,87%, ενώ στο Δήμο Μαλεσίνας ο υποψήφιος δήμαρχος και ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», συγκέντρωσαν 1.678 ψήφους και ποσοστό 46,82%.

Στο δήμο Γραβιάς (Φωκίδα) ο συνδυασμός της «Δημιουργικής Συνεργασίας» με υποψήφιο δήμαρχος τον Δημήτρη Μπάκα συγκέντρωσε 1.055 ψήφους και ποσοστό 47,74%.

Τέλος, στο νομό Βοιωτίας, στο Δήμο Πλαταιών, η «Δημοτική Ενότητα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Σίνη παρά τους τόνους λάσπης και ψεύδους που δέχτηκε από Πασοκονεοδημοκρατικούς μηχανισμούς, συγκέντρωσε 1.741 ψήφους, ποσοστό 45,55% και στο Δήμο Δαύλειας η «Νέα Πνοή» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Πραγιάννη ποσοστό 48% περίπου.

Οι μηχανισμοί των «συγκοινωνούντων δοχείων», μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και της υπόγειας συναλλαγής, λειτούργησαν και στις νομαρχιακές εκλογές στο νομό Εύβοιας, δίνοντας τη νομαρχία στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 55,40%) έναντι ποσοστού 44,60% που συγκέντρωσε ο υποψήφιος της ΝΔ και νυν νομάρχης (προσκείμενος στον Κ. Μητσοτάκη). Το αποτέλεσμα του β΄ γύρου προέκυψε από την «κόντρα» των 2 βουλευτών της ΝΔ στο νομό με το νομάρχη, όπως καταγγέλλουν νεοδημοκρατικά στελέχη, αφού οι δύο βουλευτές, μετά την αποτυχία του εκλεκτού τους «αναχώματος», Μιχάλη Σίδερη να εισέλθει στο β΄ γύρο, πριμοδότησαν την εκλογή του κυβερνητικού Θαν. Παπαγεωργόπουλου, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Ληλαντίων (όπου ο νυν δήμαρχος είναι νεοδημοκράτης και πολιτικός φίλος του βουλευτή) στήριξαν τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ