Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η δήλωση του Δ. Τσοβόλα

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, με δήλωσή του για τα αποτελέσματα των εκλογών, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επεσε η αυλαία των εκλογών και έπεσαν ταυτόχρονα και οι μάσκες των μονομάχων του δικομματισμού. Αποκάλυψαν την ουσιαστική ταύτιση της Αυτοδιοίκησης με τα κόμματά τους, σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν υποκριτικά καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι δυο μονομάχοι πανηγυρίζουν, επισήμανε ο Δ. Τσοβόλας, «παρότι ξέρουν ότι ο μεγάλος νικητής είναι, δυστυχώς, η πρωτοφανής αποχή των πολιτών από την ψηφοφορία, λόγω της απογοήτευσής τους, από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, από το επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενό της και από την κοινωνική αδικία».

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο Δ. Τσοβόλας, «αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τις μεγάλες πολιτικές της ευθύνες, θα πρέπει να αλλάξει ολοσχερώς την κυβερνητική πολιτική, σε προοδευτική κατεύθυνση, ώστε να εκφράσει ουσιαστικά και όχι υποκριτικά, τα συμφέροντα των ανθρώπων της εργασίας, της παραγωγής, της δημιουργίας και του πολιτισμού. Να απεγκλωβιστεί πραγματικά από τη διαπλοκή με τα μεγάλα εκδοτικά και οικονομικά συγκροτήματα».

Οπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, «μόνο έτσι θα μπορεί να επανασυγκροτηθεί η ισχυρή δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή συνεργασία και όχι με ψεύτικες φραστικές προεκλογικές διακηρύξεις ή με κάλπικα "αριστερά" πρόσωπα». Αναμένουν «οι προευτικοί πολίτες», συνέχισε ο Δ. Τσοβόλας στη δήλωσή του, «να πάρει το πραγματικό μήνυμα των σημερινών αποτελεσμάτων η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας, ανέφερε ότι και «η ηγεσία του ΣΥΝ θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις, ώστε να συμβάλει στη συγκρότηση του αντινεοφιλελεύθερου και προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ