Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η δίκη των πέντε διαδηλωτών

Δικάζονται αύριο, Τετάρτη, 5 Ιούνη, στο Α` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, πέντε διαδηλωτές, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον Ιούνη του 1998.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η δίωξη ανασύρεται από τα συρτάρια, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό της, αποσκοπώντας στο χτύπημα των λαϊκών αγώνων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες στις 29 Μάη. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η δίκη αυτή εντάσσεται με τη σειρά της στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας, ενόψει, μάλιστα, και της αναμενόμενης κλιμάκωσης των εργατικών κινητοποιήσεων».

«Η ΚΟΘ του ΚΚΕ», τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ, «εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντιδημοκρατικές της ενέργειες. Καλεί τους Θεσσαλονικείς να αντισταθούν στον εντεινόμενο αυταρχισμό, δυναμώνοντας τη λαϊκή πάλη, η οποία αποτελεί και το μόνο αποτελεσματικό φραγμό στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ