Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας

Στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη πορεύτηκαν οι φίλοι της Ειρήνης που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της πόλης του Κιλκίς, την Κυριακή το πρωί μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς.

Διατρανώνοντας τη θέλησή τους να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την ειρήνη και τη φιλία των λαών και με συνθήματα ενάντια στους Αμερικάνους και ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκοσμιοποίηση, υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και όλων των λαών που σήμερα δέχονται την επίθεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κατέληξαν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Δημαρχείου όπου ενέκριναν ψήφισμα.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, η περίφημη αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών βρίσκεται σε εξέλιξη και δείχνει το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο. Η γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι προετοιμασίες πολέμου ενάντια στο Ιράκ και σε μια σειρά άλλες χώρες εντείνονται. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ματαιώσουμε τη δράση του ιμπεριαλισμού, να ματαιώσουμε τους πολέμους, να ματαιώσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Υψώνουμε τη φωνή μας δυνατά ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που κτυπά τα κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η άνοδος της φιλειρηνικής δράσης του λαού και της νεολαίας μάς γεμίζουν με αισιοδοξία, με σιγουριά ότι οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική του ιμπεριαλισμού και να φέρουν έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό», καταλήγει το ψήφισμα.

Στις Σέρρες

Στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών την Κυριακή το πρωί δεκάδες παιδιά ζωγράφισαν για την ειρήνη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών. Στις 8 το βράδυ, στο χώρο της πλατείας πραγματοποιήθηκε συναυλία με το συγκρότημα των Μανόλη Γεωργίτζη και Θόδωρου Ραντούδη. Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Γ. Μπουσμπούκη και η εκδήλωση τελείωσε με λαμπαδηφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Καβάλα

Την Κυριακή το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καβάλας ξεκίνησε ο ετήσιος αγώνας δρόμου για την ειρήνη που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη. Η συμμετοχή στο δρόμο των μαθητών αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία ήταν μαζική. Σε όλους τους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα καθώς και το βιογραφικό του Γρ. Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ