Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Ο Χρήστος Κιτσίδης με τη ΔΑΣ

Ο Χρήστος Κιτσίδης - οικονομολόγος, επί δώδεκα χρόνια δημοτικός σύμβουλος, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στον Τύρναβο. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Χρ. Κιτσίδης, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητά του - τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεφύγει από το στενό εναγκαλισμό του κράτους και αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη του θεσμού σε όλες τις βαθμίδες, την οικονομική του στήριξη και την αυτοτέλεια και κατήγγειλε τη διαχειριστική λογική της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο παγετός στον Τύρναβο, επισημαίνοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται σε μια συνεχή αντίφαση, καθώς από τη μια μεριά δέχεται πίεση από τον κόσμο να μπει μπροστά στη διεκδίκηση δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων, ενώ από την άλλη η στενή κομματική της εξάρτηση την περιθωριοποιεί και την περιορίζει στο ρόλο του «λιμενοβραχίονα» της διογκούμενης δυσαρέσκειας.

Οσον αφορά στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στον Τύρναβο, ο Χρ. Κιτσίδης τόνισε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη στα οποία προσέβλεπε η σημερινή δημοτική αρχή ήταν ανύπαρκτα και οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στους πολίτες δεν εκπληρώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Τώρα - συνέχισε - ο δήμαρχος με συνεντεύξεις του επιρρίπτει ευθύνες στους επαγγελματίες για δήθεν χαμηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες κι αναφερόμενος στη θέση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» επισήμανε πως είναι ξεκάθαρη, καθώς «πέρα από όποια οφέλη, τονίζουμε την πολιτική αντίθεσή μας με την ύπαρξη του Στρατηγείου».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων κι ανάμεσά τους ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τυρνάβου Π. Σαρχώτης και Κ. Πατσίκας, εκπρόσωποι της Αχτιδικής Επιτροπής Τυρνάβου του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, του Σωματείου Οικοδόμων, Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ