Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Με τους εργαζόμενους σημαιοφόρους μιας άλλης πόλης

Συνάντηση του Αγάπιου Σαχίνη με τη διοίκηση της ΕΔΟΘ

«Για μας το πρώτο είναι η αξιοπιστία του ανθρώπου ο οποίος διεκδικεί. Δεν είναι δυνατόν οι απόντες από τη λειτουργία του Δήμου, από τις συνεδριάσεις του Δήμου, που δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι είναι χαμένος χρόνος η παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο κι ότι είναι χρησιμότεροι πηγαίνοντας στο Κοινοβούλιο, να ξαναγυρνάνε τώρα και να λένε "θέλουμε να γίνουμε υποψήφιοι δήμαρχοι"».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, μιλώντας στη διοίκηση της ΕΔΟΘ, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες το πρωί στα γραφεία της Ενωσης. Ο Αγάπιος Σαχίνης, που συνοδευόταν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο να ψηφίσουν την παράταξη, γιατί - όπως είπε χαρακτηριστικά - «εμείς διαφέρουμε και σε κάτι ακόμα. Εχουμε και κοινωνική και δημοκρατική ευαισθησία και αυτό αποδεικνύεται από τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια και την παρέμβασή μας μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανάγκης αναβάθμισης επιτέλους του θεσμού των Δημοτικών Διαμερισμάτων, ο Αγ. Σαχίνης υπογράμμισε: «Η παράταξη μας έχει γυρίσει και έχει συνεργαστεί με όλα τα Διαμερισματικά Συμβούλια και των πέντε διαμερισμάτων. Συμφωνήσαμε σ' ένα κείμενο που το καταθέσαμε στο ΔΣ, με το οποίο ζητούσαμε την αποκέντρωση των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με πόρους και αρμοδιότητες, ώστε να δώσουμε ζωή και λειτουργία στην ξεχασμένη Θεσσαλονίκη. Αυτό το κείμενο αναβάθμισης των Διαμερισμάτων το καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε ειδική συνεδρίαση με την παρουσία των πέντε Διαμερισματικών Συμβουλίων. Η Διοίκηση το έχει στα χέρια της και δεν το φέρνει προς συζήτηση».

Για τα θέματα του κυκλοφοριακού και του παροπλισμένου εργατικού δυναμικού στο Δήμο Θεσσαλονίκης τόνισε: «Αρνούμαστε το διαχωρισμό ποιοι είστε με το μετρό, ποιοι είστε με το τραμ, με την υποθαλάσσια, ποιοι με τα καραβάκια. Είναι όλα το ίδιο απαραίτητα, όπως γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ένα από όλα;».

«Θα αξιοποιήσουμε το τεράστιο όπλο που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα χέρια του και το έχει παροπλισμένο, το έχει πετάξει στη γωνιά. Πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι ικανότατοι και σε επιστημονικό και σε καθημερινό μόχθο. Αυτούς τους εργαζόμενους θα τους κάνουμε σημαιοφόρους μιας άλλης πόλης. Κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς, γιατί δεν έχουμε τυπική σχέση μαζί τους και ήμασταν οι μόνοι στο ΔΣ που τους υπερασπιστήκαμε ανοιχτά και ανεπιφύλακτα».

Από την πλευρά τους τα μέλη της διοίκησης της ΕΔΟΘ τόνισαν την αγωνιστική στάση που επέδειξε σ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας ο Αγ. Σαχίνης, διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους καλύτερες συνθήκες εργασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ