Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δυνατή «Συμπαράταξη» αποτελεσματικός αγώνας

Περιοδεία αντιπροσωπείας της «Συμπαράταξης» στο Ολυμπιακό Χωριό, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή

Με τους εργαζόμενους στο Ολυμπιακό Χωριό
Με τους εργαζόμενους στο Ολυμπιακό Χωριό
Μέσα στους χώρους δουλιάς, εκεί όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά μια βάρβαρη πραγματικότητα βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Σπ. Χαλβατζή. Ο Σπ. Χαλβατζής, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ρ. Λευκαδίτου, αρχιτέκτων και, Γ. Πάσσουλα, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους της Δ΄ Εργολαβίας του Ολυμπιακού Χωριού, αναδεικνύοντας την ανάγκη συνεχούς πάλης των εργαζομένων, αλλά και μιας δημοτικής αρχής που θα βρίσκεται στο πλάι τους, λέγοντας μάλιστα ότι «όσο πιο δυνατή γίνεται η Συμπαράταξη για την Αθήνα τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας της για τα προβλήματά τους».

Αρχικά, η αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» επισκέφθηκε τα γραφεία της Δ΄ Εργολαβίας και συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Βελλή, θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη το ζήτημα της άμεσης λήψης μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλιάς. Ακολούθησε η συζήτηση με τους εργαζόμενους -ανάμεσά τους μεγάλος αριθμός αλλοδαπών- σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δ΄ Εργολαβίας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Γ. Φιλιούσης, πρόεδρος του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο Ολυμπιακό Χωριό και μέλος της κεντρικής του διοίκησης, ο οποίος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τόνισε ότι το Συνδικάτο στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπ. Χαλβατζή, γιατί η Συμπαράταξη βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων και «είναι προς συμφέρον μας να υπάρχουν δήμαρχοι που στέκονται στους αγώνες μας».

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» εδώ και πολλά χρόνια μάχεται για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των Ελλήνων, αλλά και των αλλοδαπών. Εμείς, είπε, ως «Συμπαράταξη» ποτέ δε δεσμευτήκαμε ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα. Δεσμευόμαστε, όμως, ότι όσο πιο δυνατή θα γίνεται η «Συμπαράταξη» τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας μας.

Ακόμα, αναφερόμενος στα προβλήματα των μεταναστών υπογράμμισε ότι η «Συμπαράταξη» κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει η ρατσιστική αντίληψη που καλλιεργεί η αστική τάξη, θέλοντας να διασπάσει την εργατική τάξη. Πρέπει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία να εκδιωχτούν. Στη «Συμπαράταξη», είπε, θα βρείτε ένα σύμμαχο στον αγώνα σας, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Συμπαράταξης» με το συνδικαλιστικό κίνημα, τους συλλόγους και άλλους φορείς των μεταναστών.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η «Συμπαράταξη» είναι μια δύναμη, ένας συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και δυνάμεις οικολόγων και ότι ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των εργαζομένων.

Σε ερώτηση που έγινε από αλλοδαπό εργαζόμενο για το πρόβλημα της νομιμοποίησης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο οι μετανάστες να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανέφερε ότι και στη Βουλή το ΚΚΕ και εμείς με τις παρεμβάσεις μας στη νομαρχία και στους δήμους κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων σας. Πρέπει ο κάθε μετανάστης που έχει τις προϋποθέσεις να μην αντιμετωπίζει εμπόδια στη διαδικασία νομιμοποίησής του. Ομως, χρειάζεται γι' αυτό ο κοινός αγώνας όλων μας.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Πάσσουλας κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με όποιο τρόπο τα μέλη της «Συμπαράταξης», μέσα στην οποία βρίσκονται οι πρωτοπόροι εργάτες, κομμουνιστές που τους γνωρίζουν καθημερινά μέσα από τους αγώνες στους χώρους δουλιάς, στο Ολυμπιακό Χωριό, την Αττική Οδό, το Αεροδρόμιο και σε αυτόν το δρόμο του αγώνα «σας καλούμε να έρθετε και εσείς και να πυκνώσετε τις γραμμές του».

Ως μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε, ο Σπ. Χαλβατζής σε δηλώσεις του, τις συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού στα ολυμπιακά έργα. Ακόμα επισήμανε ότι η επίσπευση των ολυμπιακών έργων οδηγεί στην κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την οποία υπεύθυνες είναι οι κοινοπραξίες. Αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες εργασίας στο Ολυμπιακό Χωριό και ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εργατικά ατυχήματα -στη «Συμπαράταξη» «τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα»- που γίνονται λόγω της επιτάχυνσης των ολυμπιακών έργων, τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ