Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τηλε-παραθυρό-γιαφκες»

Τι χρώμα είναι το κελί; Πόσοι αστυνομικοί κουβαλούσαν τα σακ-βουαγιάζ της Κικής; Τι παιδικά τραύματα κουβαλούν οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό; Τι ώρα ξαναπήγε ο Ξηρός στον «Ευαγγελισμό»; Αυτά είναι τα νέα «σοβαρά ερωτήματα» (σ.σ.: συνοδεύονται, δε, από τις συναφείς «συνταρακτικές αποκαλύψεις») που διακοσμούν το καθημερινό τηλε-σόου γύρω από τη «17Ν».

Τα «νέα» αυτά «ερωτήματα» ήρθαν να συμπληρώσουν και να προστεθούν στα προηγούμενα: Ποια η σχέση της Κούβας (!) με τους τρομοκράτες (σ.σ.: ο άθλιος συσχετισμός προβλήθηκε αρχικά από την κρατική τηλεόραση υπενθυμίζουμε στους υπέρμαχους της «σοβαρότητάς της»), ή, πράγματι οι Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας-Ξηρός είναι... ΑΕΚτζήδες και συμμετείχαν σε οδομαχίες μεταξύ χούλιγκαν, ή, τι υποκρύπτει ο «σομόν» χρωματισμός στο εξοχικό του Γιωτόπουλου;...

***

Με αυτά και με τούτα, η πολιτική, η αισθητική, η δημοσιογραφία, «ξεκατινιάζονται» καθημερινά στα τηλε-παράθυρα ενώ τα κάθε λογής «βαποράκια» ξεσκίζουν ανθρώπους (ενοχοποιούν πολίτες, λασπολογούν, χαφιεδίζουν, και βεβαίως... εισπράττουν).

Στο μεταξύ, αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση, η υπόθεση της 27χρονης δράσης μιας εγκληματικής και προβοκατόρικης οργάνωσης, παραμένει επί της ουσίας στο σκοτάδι.

Ποιοι έδιναν πληροφορίες στους εγκληματίες; Πώς επέλεγαν τους στόχους; Τι προσβάσεις είχαν σε «υψηλά κλιμάκια»; Γιατί τους άφηναν ασύλληπτους επί τόσα χρόνια αν και τους γνώριζαν; Ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών;

Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Και κυρίως ανέγγιχτα. Βλέπετε, το πολιτικό σύστημα έχει λερωμένη τη φωλιά του. Αλλά οι «γιάφκες» που πιστοποιούν την ενοχή του είναι πασίγνωστες. Και έχουν όνομα: «Τηλε-παραθυρό-γιαφκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ