Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17Ν»
Δημοσιεύματα του Τύπου

Τη «δεύτερη γυναίκα» της «17Ν»... ψάχνει από χτες σύσσωμος ο αστικός Τύπος ενώ ιδιαίτερη έκταση δίνεται στις ενδεχόμενες προθέσεις του Χρ. Ξηρού ν' αλλάξει την αρχική του κατάθεση.

Το «Βήμα» αναφερόμενο στις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Κάτω Πετραλώνων τα Χριστούγεννα του 1984, αναφέρει ότι «και δεύτερη γυναίκα μετείχε στον επιχειρησιακό πυρήνα της "17Ν". Μετά τη γνωστή "Αννα", που φέρεται να πήρε μέρος στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς, και μία ακόμη γυναίκα φέρεται να μετείχε σε εγκληματική ενέργεια της οργάνωσης... κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο αστυφύλακας φρουρός Χρήστος Μάτης».

Το «Εθνος» πάντως για την ίδια υπόθεση αναφέρει το ενδεχόμενο ότι μπορεί να πρόκειται για «κοντό άντρα» αφού «σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μία άλλη μαρτυρία, "μπορεί να μην ήταν κοντή γυναίκα, αλλά κοντός άνδρας με μαλλιά μακριά"»...

Η «Ελευθεροτυπία» επισημαίνει ότι ο Χρ. Ξηρός «φέρεται διατεθειμένος να ανασκευάσει μέρος της απολογίας του, αφού, κατά την ίδια πηγή φορτώθηκε πάρα πολλά πράγματα ενδεχομένως για να στηρίξει τον αδελφό του, Σάββα, ο οποίος ήταν σε δεινή θέση. Επιπλέον, δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που να επιβεβαιώνει ότι άνδρας 130 κιλών της "17Ν" συμμετείχε σε τόσες επιθέσεις».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ανώνυμες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας... έχουν καλά ασφαλισμένα στα συρτάρια τους τις φωτογραφίες όλων των προσώπων που από το 1975 διαδραμάτισαν αποφασιστικά καθοριστικό ή δευτερεύοντα ρόλο στη συγκρότηση, ανάπτυξη και εξέλιξη της οργάνωσης. Οπως διαβεβαιώνουν, οι φωτογραφίες ή τουλάχιστον τα πρόσωπα που απεικονίζονται, είναι περισσότερα από τους 17 που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς σε αρκετές φωτογραφικές απαθανατίσεις περιέχονται σε διάφορα στιγμιότυπα καθημερινής δράσης τα ίδια άτομα σε διαφορετικές εποχές και "εκδόσεις"».

Η «Χώρα» συνεχίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με τον επιχειρηματία, τον οποίο Γερμανοί και Αμερικανοί «θεωρούν βασικό χρηματοδότη τρομοκρατικών ομάδων και πηγή πολύτιμων πληροφοριών για άτομα (Ελληνες και ξένους) που του ζήτησαν να χρηματοδοτεί μέσω τροφοδοτών λογαριασμών, τους οποίους έχουν σπάσει οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών». Επίσης αναφέρει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι «ο Αμερικανός πρέσβης κ. Μίλερ, που επιθυμεί να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος και να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα γύρω από την ηγετική πλατφόρμα της "17Ν", εισηγήθηκε την απομάκρυνση στελέχους της CIA, το οποίο εξέφραζε σταθερά αντιρρήσεις για την αποκάλυψη στοιχείων σχετικά με τον επιχειρηματία και άλλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ