Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2002»

«Με ψυχραιμία και σταθερότητα» αντιμετωπίζει η Ελλάδα την τουρκική προκλητικότητα, είπε χτες από τη Χίο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ.Παπαντωνίου, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2002» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ.Στεφανόπουλου, του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, της στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων παραγόντων.

Ο υπουργός Αμυνας έκανε τη δήλωση αυτή με αφορμή την έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που εξελίχθηκε στον αντίποδα της άσκησης «Παρμενίων». Ο Γ. Παπαντωνίου ανέφερε: «Υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός που δεν αφορά μόνο τη σημερινή άσκηση και αυτός ο προβληματισμός συνδέεται με τη σχετικά επιθετική στάση που τηρεί η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας το τελευταία διάστημα σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δε σημαίνει κάτι χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση εμείς με ψυχραιμία και σταθερότητα παραμένουμε επιτηρητές του δικού μας εθνικού χώρου και δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα απολύτως ουσιαστικότερο πρόβλημα».

Σε ερώτηση σχετική με τη σχεδιαζόμενη επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ και το ποια θα είναι η ελληνική στάση απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Αναμένομε, είπε, την εκδήλωση σχετικής αμερικανικής πρωτοβουλίας. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα είναι αυτή. Σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως γνωρίζετε, στηρίζει τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών».

Η άσκηση «Παρμενίων 2002» ήταν η πρώτη σε εθνική κλίμακα που διεξάγεται στα πλαίσια της διακλαδικής οργάνωσης των επιτελείων. Για πρώτη φορά οι τρεις Κλάδοι, Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία υπό συνδυασμένη ενιαία διοίκηση του αρχιστρατήγου αρχηγού του ΓΕΕΘΑ του Γ. Αντωνακόπουλου, διεξήγαγαν άσκηση και στο Αιγαίο και στον Εβρο ταυτόχρονα. Σκοπός της φετινής άσκησης είναι η εκπαίδευση επιτελείων και μονάδων στη σχεδίαση και διεξαγωγή μεικτών επιχειρήσεων σε περιβάλλον σύγχρονου πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ