Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι γερμανικές εκλογές...

Ψηφίζουν αύριο τα εκατομμύρια των Γερμανών ψηφοφόρων και, όπως μεταδίδουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εκλογική μάχη είναι όσο ποτέ άλλοτε αμφίρροπη και σκληρή. Οι εκπρόσωποι του γερμανικού δικομματισμού (σοσιαλδημοκράτες και χριστιανοδημοκράτες, με τους αντίστοιχους συνεταίρους τους) παρουσιάζονται από τις δημοσκοπήσεις σχεδόν ισοδύναμοι, μ' ένα κάποιο προβάδισμα στον σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ, και δίνουν πλέον τα ρέστα τους. Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους; Μην το ψάχνετε καλύτερα... Οσες είναι και οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δηλαδή, είναι ανύπαρκτες.

Ακόμη και στο θέμα του προετοιμαζόμενου πολέμου κατά του Ιράκ - το οποίο έχει αναγορευτεί σε υπ' αριθμόν 1 ζήτημα της προεκλογικής μάχης - οι θέσεις τους προεκλογικά είναι ουσιαστικά ίδιες. Συμφωνούν με τις ΗΠΑ στην επιβολή της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης στη Μέση Ανατολή - όπως και σε όλο τον κόσμο άλλωστε - αλλά διαφωνούν με τη χρήση πολεμικών μέσων, θεωρώντας ότι δεν είναι τα καταλληλότερα. Επίσης, και οι δυο ζητούν μεγαλύτερο ρόλο της Γερμανίας (του γερμανικού κεφαλαίου, δηλαδή) στη μοιρασιά της λείας.

Τι θα κάνει μετεκλογικά όποιος εκλεγεί; Αυτό θα το δούμε από τη Δευτέρα και μετά. Πάντως, για τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, το λιγότερο ισχύει η γνωστή λαϊκή παροιμία: «Οπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ