Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
2.500 θύματα...

Η Παλαιστίνη για μια ακόμα φορά πολιορκείται. Οι εικόνες του δεσμώτη Αραφάτ επαναλαμβάνονται. Ο Σαρόν, ενεργεί όπως μετά την 11η Σεπτέμβρη και την κήρυξη τής παγκόσμιας χούντας των ΗΠΑ. Τότε βρήκε την ευκαιρία να βάλει μπροστά τη δολοφονική μηχανή του. Ετσι και τώρα. Παραμονές της νέας επιδρομής στο Ιράκ, εκμεταλλεύεται το πολεμικό κλίμα για να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας και τα τραγικά τους αποτελέσματα εντός του Ισραήλ, είναι απλώς η αφορμή για τον Σαρόν και τις ορδές του που λίγους μήνες πριν ζήλεψαν τη «δόξα» των γερμανικών ορδών και μετέτρεψαν την Τζενίν σε «Γκουέρνικα» του 21ου αιώνα.

Η Μέση Ανατολή φλέγεται, ξανά. Το έγκλημα συνεχίζεται. Οι αριθμοί - ακόμα κι αν δεν μπορούν ποτέ να αποτυπώσουν το ανθρώπινο δράμα - σου κόβουν την ανάσα:

Από την έναρξη της παλαιστινιακής «Ιντιφάντα» από το Σεπτέμβρη του 2000, το μακελειό έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.500 ανθρώπους. Περίπου 1.900 Παλαιστίνιοι και 600 Ισραηλινοί έχουν πληρώσει με τίμημα τη ζωή τους την άρνηση του Ισραήλ και των Αμερικάνων πατρώνων του να προβεί στο αυτονόητο: Να πάψει να απαγορεύει σε ένα ολόκληρο λαό να έχει πατρίδα και λευτεριά.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ