Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με τον αέρα της νίκης στις εκλογές!

Μαζική και ενθουσιώδης η συμμετοχή των εργαζομένων της Πάτρας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι», με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κοσιώνη.

Από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι»
Από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι»
Σε μια μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση, με τη νεολαία να δίνει δυναμικό «παρών», η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι» και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Παναγιώτης Κοσιώνης, εγκαινίασαν το εκλογικό κέντρο της Κίνησης στην οδό Μαιζώνος, δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο, την Πέμπτη το βράδυ.

Η παρουσία του κόσμου και το κλίμα της προχθεσινής συγκέντρωσης πιστοποίησαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νικηφόρα πορεία του αγωνιστικού συνδυασμού «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» που τυγχάνει μιας ευρύτατης συσπείρωσης. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Π. Κοσιώνης σε ένα σημείο της ομιλίας του, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα για να δημιουργήσουμε ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό που θα είναι κοντά στο λαό και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κοσιώνης βλέποντας τη μεγάλη συγκέντρωση τη χαρακτήρισε πρόκριμα νίκης, τονίζοντας πως στις 13 Οκτώβρη «κάτι θα αλλάξει σ' αυτή την πόλη, κάτι θα αλλάξει στο δήμο», εισπράττοντας την απάντηση του κόσμου «θέλουμε δημάρχους αγωνιστές και όχι της κυβέρνησης υποστηριχτές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που πνίγουν την Πάτρα και τους Πατρινούς «που βλέπουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις να καταστρέφονται, βιώνουν την αδυναμία να έχουν μια εργασία και ένα εισόδημα που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση». Και όλα αυτά όταν οι μοναδικοί δείκτες που αυξάνονται συνεχώς στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η ανεργία και η συσσώρευση πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι «κάθε ένα πολυκατάστημα που ανοίγει οδηγεί στο κλείσιμο τουλάχιστον είκοσι μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που απασχολούν από 2-3 εργαζόμενους».

«Πάνω απ' όλα οι εργαζόμενοι»

«Δεν είμαι από αυτούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια», συνέχισε ο Παναγιώτης Κοσιώνης, «ούτε πιστεύω ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να τα λύσει ο Δήμος μόνος του. Εχει όμως σημασία τι βάζει πρώτο και τι βάζει δεύτερο η δημοτική αρχή. Ποιες κατηγορίες πολιτών έχει στο επίκεντρο της προσοχής της». «Εμάς μας νοιάζουν πάνω από όλα οι εργαζόμενοι, ο κόσμος που δυσκολεύεται, που μοχθεί, η νεολαία», τόνισε ο Παναγιώτης Κοσιώνης, δίνοντας ταυτόχρονα στους εργαζόμενους να καταλάβουν ποια συμφέροντα καλείται να προασπίσει η παράταξη «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι».

Αναφερόμενος στην ανύπαρκτη υποδομή της Πάτρας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα και με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από την υπερχείλιση του ποταμού Διακονιάρη ο Παναγιώτης Κοσιώνης χαρακτήρισε ταξική την πολιτική που ασκεί η νυν δημοτική αρχή του κ. Φλωράτου προς όφελος βέβαια των μεγάλων συμφερόντων. «Εδώ και σαράντα χρόνια οι νοτιοδυτικές (κυρίως) συνοικίες της Πάτρας, εκεί που συγκεντρώνεται η φτωχολογιά της πόλης, οι εργαζόμενοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, υποβαθμίζονται σκόπιμα με ευθύνη των παρατάξεων και του κ. Φλωράτου και του πρώην δημάρχου κ. Καράβολα. Εμείς εκεί ακριβώς θα ρίξουμε το βάρος μας σαν αυριανή δημοτική αρχή», διαβεβαίωσε.

Συγκοινωνούντα δοχεία!

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Παναγιώτη Κοσιώνη στα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως στον τοπικό Τύπο την περασμένη βδομάδα και που πιστοποιούν τις καταγγελίες που η παράταξη «Πάτρα - Μπροστά Ενωμένοι» έκανε από την επόμενη κιόλας των εκλογών του 1998, για «μετάγγιση» ψήφων από τον κυβερνητικό συνδυασμό σε εκείνο του κ Φλωράτου. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας αναφέρθηκε στην επιστολή της κας Ζέρβα, η οποία διαγράφτηκε από την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ επειδή ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του κ. Φλωράτου και η οποία τονίζει - μεταξύ άλλων: «Σύντροφοι γιατί με κατηγορείτε που ήμουν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Ευάγγελου Φλωράτου; Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές (1998), με άνωθεν εντολή, δε λέγατε να ψηφίσουμε Φλωράτο;»!

Αναφερόμενος στο ζήτημα της δημοτικής περιουσίας ο Παναγιώτης Κοσιώνης κατηγόρησε και τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές που επιδιώκουν να ξεπουλήσουν τα πάντα και, ταυτόχρονα, έχουν καταχρεώσει τους πατρινούς. «Αγόρασαν το παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου για να το χαρίσουν στα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα. Ξεπουλάνε την παραλία του ΕΟΤ στην Πλαζ, έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην Πάτρα. Η μόνη τους έννοια είναι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κοσιώνης. Ενώ τόνισε και την παγκόσμια - ίσως - «πρωτοτυπία» που έχει να επιδείξει η Πάτρα με το νυν δήμαρχό της να είναι ταυτόχρονα και διευθυντής τράπεζας!

Σκληρή αναμέτρηση

Φτάνοντας προς το τέλος της ομιλίας του ο Παναγιώτης Κοσιώνης είπε χαρακτηριστικά: «Η Πάτρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πλάι στα οξυμένα προβλήματα ανοίγονται και προοπτικές. Ομως εδώ μπαίνει και το κρίσιμο ερώτημα: ποιες δυνάμεις θα ηγηθούν στις μελλοντικές εξελίξεις της πόλης;». Και κάλεσε τους Πατρινούς να στείλουν στο Δήμο τις δυνάμεις που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. «Δώστε μας δύναμη και σας δίνουμε την υπόσχεση: οι κυβερνήσεις του δικομματισμού θα βρουν τον μπελά τους μαζί μας».

Τελειώνοντας ο Παναγιώτης Κοσιώνης παρουσίασε και το κλίμα μέσα στο οποίο θα δοθεί η εκλογική μάχη της 13ης Οκτώβρη. «Πάμε για σκληρή εκλογική αναμέτρηση. Απέναντί μας έχουμε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Ωστόσο τα πράγματα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Μία είναι η εκλογική μάχη και μόνο εμείς μπορούμε να τη φέρουμε σε πέρας, είναι ο μοναδικός τρόπος να φύγουν οριστικά οι απερχόμενοι. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν, ο Διονύσης Φλαμιάτος, γραμματέας της περιφερειακής συντονιστικής γραμματείας Δυτικής Ελλάδας του ΔΗΚΚΙ και η Ελένη Κονταξή, καθηγήτρια, αθλήτρια του Χάντμπολ.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων επιστημονικών και εκπολιτιστικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, φιλειρηνικών οργανώσεων κ.ά. Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Αχαΐας Βασίλης Ασπρούλιας, ο υποψήφιος νομάρχης με το συνδυασμό «Αχαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», Στάθης Κεραμιδάς, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Σπύρος Κουτσουβέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ