Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Γίνονται απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), αναφερόμενη στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων σημειώνει τα παρακάτω:

«Με κάλυψη την κατευθυνόμενη παράνοια που προκαλούν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (με τη μερική επιτυχία κατά της εγχώριας τρομοκρατίας), η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα με ενδοτικά αποτελέσματα:

  • Στο Αιγαίο, η Τουρκία έχει επιτύχει, σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πολλές από τις επιδιώξεις της. Μετά, μάλιστα, την αναγνώριση (στη Μαδρίτη) από τον πρωθυπουργό μας ότι έχει ζωτικά, δηλαδή αδιαπραγμάτευτα, συμφέροντα στο αρχιπέλαγος, επέτυχε επίσης:

- Να σύρει την Ελλάδα σε συζητήσεις για «διαφορές», απ' τις οποίες έχει μόνον να παίρνει. Κανείς δε γνωρίζει, γιατί κανείς δε μας λέει τι περίπου συζητούν με τους Τούρκους.

- Να περάσει ο επιχειρησιακός έλεγχός του απ' την Ελλάδα στο NATO.

- Να συνεχίσει με αύξοντα ρυθμό και να παραβιάζεται καθημερινά ο εναέριος χώρος του (το ίδιο κάνουν και τα αμερικανικά αεροπλάνα), να κουρελιάζεται το FIR Αθηνών, να χωρίζουν στη μέση το Αιγαίο στις ασκήσεις του NATO.

- Να συζητείται ακόμα και η κυριαρχία μεγάλου αριθμού νησιών και νησίδων (ακούγεται ο αριθμός εκατόν πενήντα ένα), που η Τουρκία θεωρεί κληρονομιά της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αφού δε μνημονεύονται, όπως λέει, ονομαστικά σε συνθήκες και συμφωνίες.

- Να μην ασκούνται οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, οπουδήποτε και όταν κρίνουν απαραίτητο, αποκλείοντας μάλιστα και από ασκήσεις του NATO νησιά και περιοχές κατ' απαίτηση των Τούρκων.

  • Στο Κυπριακό δε φαίνεται πως αποδίδουν οι μονομερείς υποχωρήσεις στο Ελσίνκι της ελληνικής έναντι της τουρκικής κυβέρνησης. Για όσους θεωρούν πανάκεια την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, άρχισε να διαφαίνεται και η περίπτωση, να αναβληθεί η αναμενόμενη για το τέλος του χρόνου ένταξή της, με πρόσχημα «τις δυσκολίες στις ενδοκυπριακές συζητήσεις».
  • Το θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Ενώ για τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις, που ενίσχυε τότε και η κυβέρνηση, προκαλούνται σήμερα πικρά ερωτήματα.
  • Επίκειται ο πόλεμος κατά του Ιράκ των ηγετών των ΗΠΑ (που με την «αυτοκρατορική» συμπεριφορά επιβάλλουν τη θέληση των εταιριών πετρελαίου και τη δική τους). Διαφαίνεται πως, δικές μας Ενοπλες Δυνάμεις θα παίξουν κάποιο ρόλο μισθοφόρου πάλι μακράν των συνόρων μας. Χωρίς απόφαση της Βουλής και πληρώνοντας ο λαός μας και τα έξοδα της επιχείρησης αυτής. Οπως ακριβώς και όλων των παρόμοιων στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν και στις αραβικές θάλασσες.

Η ΚΕΘΑ εκφράζει, για μια ακόμα φορά, τη μεγάλη ανησυχία των μελών της. Βλέπουμε απαράδεκτες υποχωρήσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και ανεπίτρεπτη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων προς όφελος ξένων συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υστατος αποχαιρετισμός για τον Αριστείδη Γιαννόπουλο(2018-12-05 00:00:00.0)
Σε ασκήσεις με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό(2015-03-11 00:00:00.0)
Η τουρκική διακοίνωση (ΝΟΤΑΜ) και η κυβέρνηση(2015-03-08 00:00:00.0)
Να απομακρυνθούν τώρα τα ΝΑΤΟικά πλοία που ελλιμενίζονται στην Πάτρα(2014-11-08 00:00:00.0)
Ανησυχούμε...(2004-11-06 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικό θέατρο στο Αιγαίο(2004-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ