Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υστατος αποχαιρετισμός για τον Αριστείδη Γιαννόπουλο

Τον ύστατο αποχαιρετισμό στον Αριστείδη Γιαννόπουλο, πλοίαρχο Πολεμικού Ναυτικού ε.α., είπαν το μεσημέρι της Τρίτης 4 Δεκέμβρη συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές του, που βρέθηκαν στο Νεκροταφείο Χολαργού.

Μιλώντας για τον Αρ. Γιαννόπουλο εκ μέρους της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α., αναφέρθηκε στη ζωή και στη δράση του, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του σεμνού αγωνιστή, που πάλευε για «την προκοπή του τόπου, σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τους πολέμους, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».

Ο Γ. Ντουνιαδάκης υπογράμμισε ότι «το παράδειγμά του δείχνει ότι μέσα στις Ενοπλες Δυνάμεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν πατριώτες αξιωματικοί (...)

Συμμετείχε ακούραστα στους αγώνες τόσο των απόστρατων και των συνταξιούχων, όσο και όλων των εργαζομένων, διεκδικώντας μαζί τους το δίκιο όλου του λαού (...) Αντιστεκόταν στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια και στους πολέμους τους (...)

Αγωνιζόταν για να απαλλαγούν οι στρατιωτικοί από τα δεσμά των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για μια αξιοπρεπή ζωή και στάση συνολικά των στρατευμένων παιδιών του λαού (...)

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από τις προσωπικές του αναζητήσεις και εμπειρίες συναντήθηκε και εκτίμησε τις θέσεις του ΚΚΕ και τον αγώνα του, τόσο για τις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και για γενικότερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ο Αριστείδης Γιαννόπουλος στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ, εκδηλώνοντας με κάθε ευκαιρία τη στήριξή του σ' αυτό».

Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο Αρ. Γιαννόπουλος, τον αποχαιρέτησε ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., που με τα θερμά του λόγια ανέδειξε το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που διέκρινε τον εκλιπόντα: «Ο χαρακτηρισμός "γιατρός των φτωχών" κυριαρχεί στη συνείδηση όλων μας. Η συνδρομή σου, με δωρεάν επισκέψεις σε όποιον συνάδελφο αλλά και κάθε αναξιοπαθούντα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι χαρακτηριστική της άποψής σου για την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως αντικείμενο κέρδους (...)

Η ανάγκη σου για προσφορά, αλλά και η πατριωτική στάση σου απέναντι στο άδικο, οδήγησαν τα βήματά σου στο δρόμο της ΚΕΘΑ.

Σε έναν χώρο όπου τα όνειρά σου για αγώνα και κοινωνική δικαιοσύνη βρήκαν το δρόμο τους δίπλα στους άλλους συναγωνιστές της Κίνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ