Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακατανέμονται και με τη σφραγίδα του ΣτΕ οι βουλευτικές έδρες

Ανακατανέμονται και με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι βουλευτικές έδρες των εκλογικών περιφερειών της χώρας, και από 56 που είναι σήμερα αυξάνονται σε 59. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης, είχε διαβιβάσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών στη Β' Αθηνών, στο νομό Αττικής και στο νομό Αχαΐας (κερδίζει μία έδρα), ενώ στους υπόλοιπους νόμους της χώρας δεν γίνεται καμία αλλαγή.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, η Β' Αθηνών «σπάει» στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44. Οι νέες περιφέρειες που θα διαμορφωθούν είναι ο Βόρειος Τομέας (15 έδρες), ο Δυτικός Τομέας (11 έδρες) και ο Νότιος Τομέας (18 έδρες).

Στην ίδια λογική κινούνται και οι έδρες στο νομό Αττικής, ο οποίος «σπάει» στα δύο: Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14, από 15 που ήταν). Η μία έδρα της Αττικής που «έφυγε» πήγε στο νομό Αχαΐας, του οποίου οι έδρες από 8 γίνονται 9, ενώ οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου στην Αχαΐα από μηδενικές γίνονται μία. Το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη τη χώρα παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ