Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ψηφίστε ταξικά!

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη στο αμαξοστάσιο του μετρό

Από τη συζήτηση του Θ. Παφίλη με εργαζόμενους στο μετρό
Από τη συζήτηση του Θ. Παφίλη με εργαζόμενους στο μετρό
«Ψηφίστε ταξικά. Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ανακηρύξετε νομάρχες και δημάρχους που θα είναι πρωτοστάτες στους λαϊκούς αγώνες, θα είναι δίπλα στο λαό». Αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους του μετρό ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος χτες το πρωί επικεφαλής κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» περιόδευσε στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. Εκεί συναντήθηκε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, με μέλη του σωματείου, ενώ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση των εργαζομένων.

Ο Θανάσης Παφίλης σε όλες τις συναντήσεις του επισήμανε, ότι οι εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Μιλώντας προς τους εργαζόμενους τους κάλεσε να αναλογιστούν «τη στάση που κράτησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα τεράστια λαϊκά προβλήματα». Τους κάλεσε να επαναφέρουν στη μνήμη τους «την πολιτική θέση που πήραν οι νομάρχες του Λεκανοπεδίου αλλά και όλης της χώρας στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων για το ασφαλιστικό, την υγεία και την παιδεία». Οπως θα θυμάστε, τόνισε στη συνέχεια ο Θανάσης Παφίλης, «δε βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες, δεν τόλμησαν ούτε καν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Δεν προχώρησαν σε καμιά τέτοια ενέργεια, γιατί αυτοί οι ίδιοι εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης».

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παφίλης δηλώνει ότι «θα αγωνίζεται μαζί με το λαό, όποτε χρειάζεται θα τον κινητοποιεί, θα απειθαρχεί, θα έχει στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο Θανάσης Παφίλης ανέπτυξε και τις θέσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τις συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Παλεύουμε για να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας συγκοινωνιών, ο οποίος θα λειτουργεί με βάση τη χάραξη μιας ενιαίας συγκοινωνιακής πολιτικής, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της πόλης. Η χάραξη αυτής της πολιτικής σε συνδυασμό με τη θέσπιση χαμηλού εισιτηρίου θα κάνουν πιο ελκυστικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς περιορίζοντας παράλληλα τη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων. Απαιτούμε και διεκδικούμε δημόσιες συγκοινωνίες, είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησής τους».

Να μη χυθεί άλλο αίμα εργάτη

Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο μετρό και ειδικότερα στο χώρο της συντήρησης ήταν ένα θέμα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους με τον υποψήφιο υπερνομάρχη. Ο Θανάσης Παφίλης απαντώντας επισήμανε ότι «για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις συγκοινωνίες, αλλά και για όλους τους εργάτες η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και οι δυνάμεις που τη συγκροτούν αγωνίζονται για αξιοπρεπή μεροκάματα, για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες». Θέτουμε επίσης, κατέληξε, σαν θέμα πρώτης γραμμής την ασφάλεια των εργαζομένων και σ' αυτό το χώρο. Γιατί το τελευταίο διάστημα ρέει το αίμα των εργαζομένων και φουσκώνει τις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρομάξτε με την ψήφο σας το δικομματισμό»(2002-10-03 00:00:00.0)
Η θέση των αριστερών είναι με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»(2002-09-27 00:00:00.0)
Με την ψήφο τους οι ναυτεργάτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική(2002-09-26 00:00:00.0)
Το συμφέρον του εργάτη επιβάλλει ψήφο στη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»(2002-09-25 00:00:00.0)
Ενάντια στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πολιτιστική υποβάθμιση(2002-09-24 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα, μαζική συμμετοχή(2002-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ