Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Γραμμή υπέρ της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Σχόλιο της «Συμπαράταξης» για την κατεύθυνση του ΣΥΝ για το δεύτερο γύρο

Αλλη μια απάντηση στα εύηχα επιχειρήματα «Σειρήνων», που δήθεν σέβονται τους ψηφοφόρους και στην ουσία τους παγιδεύουν στο μαντρί του δικομματισμού, έδωσε χθες η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Κάλεσε δε τους Αθηναίους να αποδοκιμάσουν την εφαρμοζόμενη, αντιλαϊκή πολιτική και στους δυο γύρους των επερχόμενων εκλογών, καθώς τα κριτήρια ψήφου δεν αλλάζουν από τη μία Κυριακή στην άλλη.

Χτες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος», ερωτηθείς σε περίπτωση δεύτερου γύρου «τι γραμμή θα δώσετε στους ψηφοφόρους σας», ο υποψήφιος του ΣΥΝ για τη Νομαρχία της Αθήνας Φ. Κουβέλης, απάντησε: «Δε θα προτρέξουμε και δε θα υποδείξουμε σε κανέναν τι θα πράξει». Συμπλήρωσε ότι οι ψηφοφόροι «είναι ενεργοί πολίτες και με τα δικά τους αυτοδιοικητικά κριτήρια θα κληθούν να αποφασίσουν».

Με ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη» τονίζει για άλλη μια φορά, ότι η αναμέτρηση στον πρώτο δήμο της χώρας είναι κορυφαία πολιτική μάχη. Επομένως χρειάζεται αποφασιστική καταδίκη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή υλοποιείται και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολιτική που στηρίζεται επισήμως από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η απάντηση του Φ. Κουβέλη, δείχνει για πολλοστή φορά την απροθυμία του ίδιου και του συνδυασμού του να καλέσουν τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν αυτήν την πολιτική. «Αντίθετα, στο ΣΥΝ συμπλέουν και επιπλέον με εύηχες δικαιολογίες δίνουν ουσιαστικά γραμμή στήριξης αυτής της πολιτικής, όπως και αν εκφράζεται (από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ). Με άλλα λόγια στηρίζουν τον ίδιο το δικομματισμό, είτε σε κεντρικό πολιτικό, είτε σε τοπικό - αυτοδιοικητικό επίπεδο», υπογραμμίζει η «Συμπαράταξη».

Και συνεχίζει: «Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι σε δεκάδες δήμους και νομαρχίες, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, στηρίζουν από κοινού υποψηφίους. Προφανώς ο Φ. Κουβέλης με πιο "κομψό" τρόπο φροντίζει και αυτός από την πλευρά του να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του, για στήριξη του ιδεολογήματος της Κεντροαριστεράς στο β' γύρο».

Η «Συμπαράταξη» καλεί τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν την κυρίαρχη πολιτική και στους δυο γύρους, καθώς και τις δυο Κυριακές ισχύουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια ψήφου.

  • Σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφτεί τα αυθαίρετα στο Νέο Κόσμο (λόφος Κυνοσάργους).

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι συνοδευόμενος και από τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ Δ. Μαυροδόγλου θα επισκεφτεί τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Αντρέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ