Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δημοσκόπηση στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ

Μια ακόμα δημοσκόπηση στην υπηρεσία της πριμοδότησης της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά και αναχαίτισης της δυναμικής που διαμορφώνεται γύρω από το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) και τον επικεφαλής της, Θανάση Παφίλη, δημοσιεύτηκε χτες. «Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε εκφράζει τους ευσεβείς πόθους εκείνων που προωθούν τα σενάρια της κεντροαριστεράς και θέλουν ν' αποτρέψουν την αγωνιστική δυναμική που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», σχολίασε, ο υποψήφιος υπερνομάρχης, Θ. Παφίλης.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εταιρία «Οπίνιον», το γκάλοπ για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», έγινε τηλεφωνικά στους ψηφοφόρους της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιά και με προσωπικές συνεντεύξεις στους δημότες Αθήνας. Η έρευνα φέρει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ να είναι η «σίγουρη» νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης για την υπερνομαρχία, με τον υποψήφιο της ΝΔ Γιάννη Τζαννετάκο να θεωρείται λιγότερο κατάλληλος για το θώκο, ακόμα κι απ' αυτόν τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο δε υποψήφιος του ΣΥΝ Μανώλης Γλέζος, εμφανίζεται να είναι δημοφιλής πέρα από τον κομματικό χώρο που τον επέλεξε.

Η γελοιότητα του γκάλοπ φαίνεται περίτρανα όταν η υποψηφιότητα που πραγματικά ενοχλεί το σύστημα και αντιπαλεύει τη διαμορφωμένη πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - αυτή που θέλει το θεσμό συνεργάτη και διεκπεραιωτή των αντιλαϊκών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας - δηλαδή η υποψηφιότητα του Θ. Παφίλη, επιχειρείται να «σβηστεί» από το χάρτη, φερόμενη να «ψηφίζεται» μόλις από το 12% των οπαδών του ΚΚΕ!

Για την ιστορία της ποδηγέτησης που επιχειρείται, σημειώνουμε πως στην πρόθεση ψήφου, η Φ. Γεννηματά λαμβάνει το 33,3% των ψήφων. Ο Γ. Τζαννετάκος το 17,5%, ο Γ. Καρατζαφέρης 8,8%, ο Μ. Γλέζος 5,2% και ο Θ. Παφίλης 3,3%.

Κοντός ψαλμός, βέβαια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ