Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανησυχητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πολέμου στο Ιράκ ανησυχούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», διαβάσαμε στις χτεσινές εφημερίδες και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Να γελάσουμε..; Να κλάψουμε..; Να πετάξουμε τις εφημερίδες στο καλάθι των αχρήστων..;

Ο,τι και να κάναμε, πάντως, δε θα άλλαζε η κατάσταση. Ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ...ανησυχούν για τον προετοιμαζόμενο πόλεμο. Ανησυχούν, δηλαδή, για το ενδεχόμενο, η πραγματοποίηση του πολέμου αυτού και οι αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες συνέπειές του, να τους στοιχίσει την κυβερνητική εξουσία και τις υπουργικές καρέκλες.

Ναι, γι' αυτό ανησυχούν και για τίποτε άλλο. Αν ανησυχούσαν πραγματικά για τον επικείμενο πόλεμο, θα έκαναν ήδη ό,τι περνά από το χέρι τους, για να τον αποτρέψουν. Θα είχαν, ήδη, κάνει το ελάχιστο: Θα δήλωναν δημόσια ότι ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση της χώρας είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε χρήση πολεμικής βίας στη Μέση Ανατολή και για οποιοδήποτε λόγο.

Εστω και μόνο στα λόγια. Χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα στην πράξη. Ούτε αυτό, όμως, δεν κάνουν. Τρέχουν σαν σκυλάκια, πίσω από τον Μπους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και «διοχετεύουν» διάφορα, περί ...ανησυχίας στα ΜΜΕ, για να κοροϊδεύουν το λαό.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, πάντως, είναι πολύ περισσότερο από ανησυχητικά. Οχι μόνον ή κυρίως, γιατί ο πολεμόχαρος ένοικος του Λευκού Οίκου είναι αποφασισμένος να επιτεθεί στο Ιράκ. Αυτό είναι, ήδη, γνωστό από καιρό.

Τα επιτελεία των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστικών εταίρων τους - παρά τις όποιες μεταξύ τους αντιθέσεις, για τη μοιρασιά της λείας - σχεδιάζουν τη συνολική «διευθέτηση» της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, μέχρι τη Σαουδική Αραβία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Σχέδια, τα οποία είναι συνώνυμα, ουσιαστικά, με το άνοιγμα των πυλών της Κόλασης. Οχι μόνο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά για όλο τον κόσμο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ