Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10584

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πολύμορφη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  20  -  21

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ στον κυβερνητικό διάλογο - απάτη
  • ΚΚΕ: Ο διάλογος - φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση στο Ζάππειο επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς αλλά τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή της στη μοίρα του ξεκληρίσματος όπου την οδηγεί η ΚΑΠ
  • Περιοδεία στα μπλόκα έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο
  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι μικρομεσαίοι αγρότες, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και στην τακτική κατασυκοφάντησης του αγώνα τους. Αυξάνονται τα μπλόκα και η συμμετοχή σ' αυτά. Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα μπλόκα πολιόρκησαν χτες το Ζάππειο, όπου άρχισε ο διαβόητος «διάλογος» για το αγροτικό. Μαζί τους αντιπροσωπείες ταξικών σωματείων και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Κινητοποιήσεις ενάντια στο «διάλογο» έγιναν και με αποκλεισμούς νομαρχιών σε πολλές πόλεις.
  • Ο στόχος της κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η «ισορροπία της αγοράς» και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι πλήρης απελευθέρωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, παράδοση των μικρών παραγωγών και καταναλωτών στη στυγνότερη εκμετάλλευση των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζών και των καρτέλ, και συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια, εκτόπιση των φτωχών αγροτών, συμπίεση των μεσαίων. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Ο αγώνας της είναι δίκαιος και η ικανοποίηση των αιτημάτων της συμφέρει όλο το λαό.

ΣΕΛ.  8  -  15

Η διέξοδος

Ο διάλογος που κάνει η κυβέρνηση για την αγροτική οικονομία στην Ελλάδα, στρώνει το δρόμο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την ενίσχυση της καπιταλιστικής αγροτοκτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Μιλούν για νέες συνθήκες και εννοούν την ελεύθερη αγορά, ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων. Λένε ότι υπάρχουν αγροτικά προϊόντα πιο φθηνά από τα ελληνικά. Οτι σε άλλες χώρες το κόστος παραγωγής είναι μικρότερο. Πράγματι είναι, αλλά οι εργάτες και οι αγρότες αυτών των χωρών ζουν στην εξαθλίωση. Η εισαγωγή προϊόντων δεν ωφελεί τους φτωχούς ανθρώπους αυτών των χωρών, αλλά τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η λύση των προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς απαιτεί δέσμη συνδυασμένων μέτρων που εξασφαλίζουν εγγυημένες τιμές για ικανοποιητικό εισόδημα και φτηνά στο λαό προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής που σημαίνει πάμφθηνα καλλιεργητικά εφόδια και μηχανήματα, έργα υποδομής, μέτρα που εμποδίζουν τη ληστεία της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς από τους εμποροβιομήχανους και τους τραπεζίτες, προστασία των εγχώριων προϊόντων. Τέρμα στις εισαγωγές αυτών που παράγουμε. Απαιτείται απειθαρχία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Απαιτείται άλλος, αντιμονοπωλιακός δρόμος ανάπτυξης, χωρίς καπιταλιστές. Οργάνωση σε μεγάλη κοινωνική κλίμακα της παραγωγής. Και οι μικροπαραγωγοί να είναι οργανωμένοι στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Τώρα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή υποστήριξη στα μπλόκα της αγροτιάς. Ο αγώνας της συμφέρει και τους εργαζόμενους και τα μικρομάγαζα.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΕΕ
Για την κοινή πολιτική καταστολής

ΣΕΛ.  26
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ισχυρό όπλο στα χέρια των εργατών του κλάδου

ΣΕΛ.  3
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Επιμένουν αγωνιστικά

ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ