Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ στον κυβερνητικό διάλογο - απάτη
  • ΚΚΕ: Ο διάλογος - φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση στο Ζάππειο επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς αλλά τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή της στη μοίρα του ξεκληρίσματος όπου την οδηγεί η ΚΑΠ
  • Περιοδεία στα μπλόκα έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο
  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι μικρομεσαίοι αγρότες, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και στην τακτική κατασυκοφάντησης του αγώνα τους. Αυξάνονται τα μπλόκα και η συμμετοχή σ' αυτά. Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα μπλόκα πολιόρκησαν χτες το Ζάππειο, όπου άρχισε ο διαβόητος «διάλογος» για το αγροτικό. Μαζί τους αντιπροσωπείες ταξικών σωματείων και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Κινητοποιήσεις ενάντια στο «διάλογο» έγιναν και με αποκλεισμούς νομαρχιών σε πολλές πόλεις.
  • Ο στόχος της κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η «ισορροπία της αγοράς» και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι πλήρης απελευθέρωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, παράδοση των μικρών παραγωγών και καταναλωτών στη στυγνότερη εκμετάλλευση των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζών και των καρτέλ, και συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια, εκτόπιση των φτωχών αγροτών, συμπίεση των μεσαίων. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Ο αγώνας της είναι δίκαιος και η ικανοποίηση των αιτημάτων της συμφέρει όλο το λαό.


ΣΕΛ.  8  -  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ