Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μια δήλωση

Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Θέμα 98,9» (23/10/2009) δέχτηκε την ακόλουθη ερώτηση:

-- «Μου έκανε εντύπωση ότι σε εκδήλωση στον Πειραιά, είχατε λίγο - πολύ χαρακτηρίσει τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης ως γενίτσαρους, τα goldenboys, που δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ και ότι θα είναι πιο αυταρχικοί».

*

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απάντησε, τότε:

«Δεν είπα γενίτσαρους, είπα παιδιά του σωλήνα. Είναι οι γιάπηδες. Κοιτάξτε,(...) είναι αυτό το ψυχρό των γιάπηδων, ένα ουδέτερο ύφος. Και το είδα και σε υπουργούς που μίλησαν, ένα ψυχρό, ουδέτερο ύφος, ούτε άγριο, ούτε ήπιο. Είναι αυτό που λέμε φοράνε μια μάσκα. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πάρα πολλά πτυχία, είναι από γεννησιμιού τους διαπαιδαγωγημένοι στο σύγχρονο πνεύμα μιας πολύ σκληρής και βάρβαρης πολιτικής. Είναι άτεγκτοι, δεν πιστεύω ότι έχουν κάποιες ευαισθησίες που μπορεί να έχουν απομείνει σε άλλους έστω από το παρελθόν».

*

Κάποιοι, τότε, επιτέθηκαν στο ΚΚΕ ισχυριζόμενοι ότι μιλώντας η ΓΓ του Κόμματος για το ύφος των υπουργών προέβη σε «δίκη προθέσεων» κατά της κυβέρνησης. Βεβαίως, και τότε και τώρα, το ΚΚΕ μιλούσε για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορεί παρά να έχει για περιτύλιγμα το συγκεκριμένο ύφος.

Οσοι, πάντως, συνεχίζουν να έχουν «απορίες» για τη διαλεκτική σχέση μεταξύ ύφους και ουσίας, δηλαδή μεταξύ μορφής και περιεχομένου στην πολιτική, ας αντιπαραβάλουν εκείνη την προ τριμήνου δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στο «Βήμα» από την προχτεσινή «συνομιλία» της κυρίας Μπατζελή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ