Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρωγός στο σπάσιμο των μπλόκων

Αποχώρησε από το «διάλογο», εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εγκλωβίσει τους αγρότες

Αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης να σπάσει τα μπλόκα της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ταυτόχρονα προσπαθεί προκλητικά να παρουσιαστεί σαν «προστάτης» των αγροτών.

Ταυτόχρονα, με την αποκήρυξη και καταδίκη των μπλόκων η ηγεσία της ΝΔ συμμετείχε στη «φιέστα» του διαλόγου από την οποία αποχώρησε επιδεικτικά, όχι επειδή διαφωνεί με την αντιαγροτική πολιτική της νέας ΚΑΠ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά επειδή την «έπιασε ο πόνος» που στο διάλογο δε συμμετείχαν οι αγρότες «που έχουν το πρόβλημα».

Κυρίως όμως η ηγεσία της ΝΔ συνηγορεί ένθερμα υπέρ του «ανοίγματος των δρόμων», αναπαράγοντας επιχειρήματα των «φορέων της αγοράς» και προπάντων τον κίνδυνο «χρεοκοπίας της χώρας».

Το στίγμα το έδωσε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ το περασμένο Σάββατο, ανέδειξε την «υπεύθυνη στάση» του κόμματός του λέγοντας ότι σε αντίθεση με τη στάση που είχε κρατήσει πέρυσι το ΠΑΣΟΚ «η ΝΔ έσπευσε από την αρχή να εκφράσει τη διαφωνία της με τα μπλόκα».

Παράλληλα, επέμεινε στην πρότασή του για οργάνωση ενός «πραγματικού διαλόγου» με πρωτοβουλία του ίδιου του Γ. Παπανδρέου: «Κάλεσα τον πρωθυπουργό να παρέμβει, να αρθεί ο αποκλεισμός των δρόμων και να βρεθεί λύση. Κι αντί του πρωθυπουργού, μας ήλθε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «διπλωματικά αφύσικη, ανορθόδοξη και πέρα από τα εσκαμμένα» την κίνηση εκ μέρους του Βούλγαρου πρωθυπουργού.

Την αντίθεση της ΝΔ στα μπλόκα εξέφρασε μιλώντας χτες στη φιέστα του Ζαππείου ο γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ Κ. Κόλλιας, λέγοντας ότι «δε συμφωνούμε με πρωτοβουλίες που φέρουν τους αγρότες σε αντιπαράθεση με την κοινωνία, ζημιώνουν επαγγελματικές τάξεις και επηρεάζουν δυσμενώς τις θέσεις μας με τις γειτονικές χώρες».

Μετά την προσχηματική και εντυπωσιοθηρική αποχώρηση των γαλάζιων βουλευτών από τη φιέστα, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γ. Κασαπίδης εμφανίστηκε δήθεν «αγανακτισμένος» επειδή γίνεται «διάλογος για τους αγρότες χωρίς τους αγρότες», επισημαίνοντας ότι «η πλειοψηφία των αγροτών, που διαμαρτύρονται και δε συμμετέχουν στο διάλογο, δεν εκφράζεται και δεν αντιπροσωπεύεται από τα τριτοβάθμια όργανα που συμμετέχουν στη διημερίδα του Ζαππείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ