Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8096

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ
Να σταματήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον πόλεμο

Ανελέητοι πλέον συνεχίζονται νύχτα και μέρα οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν. Μόνο τη χτεσινή μέρα, ήταν εκατοντάδες οι νεκροί άμαχοι από τα «χειρουργικά» εγκληματικά χτυπήματα. Με προκλητικές δηλώσεις τους, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κ. Πάουελ, ο Βρετανός ομόλογός του Τζακ Στρο και ο γγ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον δεν απέκλεισαν επιθέσεις και σε άλλες χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, παίρνοντας χτες τη σκυτάλη από τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της μεγαλύτερης πολεμικής εμπλοκής της χώρας, επαναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, ότι η Ελλάδα συμμετέχει, παρέχοντας διευκολύνσεις σε μέσα και χώρους. Την ίδια στιγμή, ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τ. Μίλερ, συζητούσε με τον υπουργό Εξωτερικών ακόμα και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο, βροντοφωνάζουν χιλιάδες διαδηλωτές, χτες στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στη Λάρισα και δεκάδες ακόμα πόλεις, απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρη τη χώρα.

Eurokinissi


Associated Press

ΤΟΥΡΚΙΑ
Μεγαλώνει η λαϊκή αντίσταση

«Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών» φώναζαν, χτες, οι φοιτητές της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποίησαν μαχητική διαδήλωση καταδίκης του άδικου πολέμου, υπό το βλέμμα πάνοπλων δυνάμεων καταστολής, που τούτη τη φορά δεν επέμβηκαν, αντίθετα με τις συνήθειές τους. Ισως, γιατί το κοινό αίσθημα στην Τουρκία είναι σαφώς αντιπολεμικό. Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, το 71% των Τούρκων είναι ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις, ενώ στην Ινδία, η σημερινή μέρα έχει κηρυχτεί ως μέρα πανεθνικής δράσης απ' όλα τα αριστερά κόμματα της χώρας.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Κήρυγμα νεοσυντηρητικής «ΗΠΑ-γωγής»

Απύθμενος νεοσυντηρητισμός και διάγγελμα «ΗΠΑ-γωγής» έτσι ώστε η χώρα να βρεθεί βαθύτερα στον κυκλώνα του ευρωατλαντισμού, το στίγμα της ομιλίας του Κ. Σημίτη στην έναρξη του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Τη διαφωνία του με την πολιτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την ανησυχία του για τις συνέπειες, επεσήμανε στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  22   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ