Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στηρίζει την αντεργατική θύελλα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Παριστάνουν την «πάπια» τα λαλίστατα, κατά τ' άλλα, αρμόδια στελέχη της ΝΔ όταν πρόκειται να μιλήσουν για την ανεργία. «Μόνη λύση είναι η αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης, με έμφαση στην ανάπτυξη και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, με μέτρα όπως αυτά που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς», επαναλαμβάνει μονότονα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Παναγιωτόπουλος, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να «υπενθυμίσει» ποια είναι αυτά τα «σωτήρια» μέτρα. Δεν πρόκειται, βέβαια, για τυχαία παράλειψη, αφού μια απλή και μόνο απαρίθμηση αυτών των μέτρων αρκεί για να καταδειχθεί ότι είναι τα ίδια φιλομονοπωλιακά μέτρα που εφαρμόζει ή έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα. Είναι μέτρα κρατικής επιχορήγησης των μεγάλων επιχειρήσεων στο όνομα της διατήρησης των θέσεων εργασίας, μείωσης των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών, δραστικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις παντού, κ.ά. Πάνω απ' όλα, όμως, η ΝΔ είναι υπέρ των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, ακριβώς γιατί η φτηνή εργατική δύναμη διασφαλίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου και άρα τις «επενδύσεις» και τις νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα που αναμασά διαρκώς ο πρόεδρος της ΝΔ. Στηρίζει, λοιπόν, την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, μέσω της θεσμοθέτησης των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, όπως προβλέπει και το μνημόνιο. Ούτε «κιχ» δεν έβγαλε η Ρηγίλλης για τις προχτεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, που προανήγγειλε ότι μετά τις εκλογές θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις. «Μαύρο», λοιπόν, την Κυριακή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή δαγκωτό στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναστολή εκτελέσεως...

Με τη σήμανση «Επείγον» απ' τη Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ εστάλη στις 25 Οκτώβρη και με αποδέκτες τους κλάδους πωλήσεων έγγραφο στο οποίο αναφέρεται: «Περίληψη: Λήψη μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010. Σχετικά: Σχετικά με τ' αναφερόμενα στην περίληψη σας γνωστοποιούμε ότι αναστέλλονται, λόγω των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, οι αποκοπές λόγω χρέους από 1.11.2010 έως και 15.11.2010»!!!

Δηλαδή, για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη, οπότε και ο λαός καλείται στην κάλπη, η ΔΕΗ αποφάσισε να αναστείλει τις διακοπές ρεύματος στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, έχοντας κυριολεκτικά μείνει «πανί με πανί» απ' την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μια πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, αφαιμάσσει περαιτέρω το ισχνό λαϊκό εισόδημα με επιβολή φόρων, εκτινάσσει την ακρίβεια και την ανεργία, αυξάνει τα τιμολόγια και της ΔΕΗ κλπ., καθιστώντας ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα πολυτέλεια για όλο και περισσότερους ανθρώπους του μόχθου. Μια ιδέα για το ότι αυτοί πρέπει να είναι πολλοί δίνει και η επείγουσα εντολή της ΔΕΗ...

Την οργή και τη δυσαρέσκεια του λαού απ' τις συνέπειες αυτής της πολιτικής προσπαθούν να την εξαγοράσουν με αναστολή για ένα δεκαπενθήμερο της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η λυπητερή μπορεί να περιμένει. Προέχει η υφαρπαγή της ψήφου. Ο λαός, όμως, έχει την ευκαιρία μέσα σ' αυτό το δεκαπενθήμερο να στείλει πρώτος τη «λυπητερή» στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στους συνοδοιπόρους τους. «Μαύρο» την Κυριακή. «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού. Για να μη δοκιμάσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα εξαιρετικά οδυνηρές εκπλήξεις την επόμενη μέρα.

Η κοροϊδία των εκατομμυρίων...

Εχασε το... μέτρο της προεκλογικής κοροϊδίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Στην προσπάθειά του να εμφανίσει ότι θα δοθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, «μοίρασε» από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 800 εκατ. ευρώ για το λιγοστό διάστημα που απομένει μέχρι να τελειώσει το 2010 και άλλα 800 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Βέβαια, είναι απορίας άξιο πώς θα γίνει μέσα στον τελευταίο ενάμιση μήνα του 2010 να πληρωθούν προγράμματα του «Μπαλτατζή» αξίας 800 εκατ. ευρώ και μέσα στους τρεις μήνες του 2011 άλλα 800 εκατ. ευρώ... Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει να πέσει τώρα μπόλικη προεκλογική στάχτη στα μάτια της αγροτιάς. Μετά, ποιος θυμάται... Αλλά η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι ότι η φτωχομεσαία αγροτιά από αυτές τις ψευτο-εξαγγελίες δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Και αυτό το γνωρίζει καλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Σκανδαλίδης. Τα προγράμματα του «Μπαλτατζή» ή αλλιώς του αγροτικού ΕΣΠΑ αφορούν βασικά μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες και κυρίως εξωγεωργικές δράσεις. Το δυστύχημα όμως είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ, έχει οδηγήσει τη μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αλλά προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους από την αγροτιά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι κάθε λογής «πρασινογάλαζοι» «Σκανδαλίδηδες» χρησιμοποιούν κάθε μέσο, χωρίς ντροπή και ευθιξία. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η φτωχή αγροτιά δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα από τέτοιες ψευτο-εξαγγελίες, γιατί δεν έχει να λάβει τίποτα. Εχει, όμως, πολλά ακόμα να χάσει όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική. Είναι καιρός η ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική και τα προεκλογικά ταξίματα και πανωταξίματα να λάβουν την κατάλληλη απάντηση: «Μαύρο» στην πολιτική της κοροϊδίας, της φτώχειας και της ανεργίας και «κόκκινο» στην πολιτική της ελπίδας και του αγώνα, με μαζική υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 7 και στις 14 του Νοέμβρη.

Η αποχή είναι συναίνεση

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι και τα επιτελεία της αστικής τάξης προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να θέσουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης των εργαζομένων. Μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, ένας από τους τρόπους χειραγώγησης είναι η καλλιέργεια κλίματος απογοήτευσης, μοιρολατρίας και τελικά στήριξης της αποχής ως εκλογικής συμπεριφοράς. Ετσι, θέλουν να αχρηστέψουν το συσσωρευμένο θυμό και την αγανάκτηση που προκαλεί η άγρια και σφοδρή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται.

Αυτή η λογική πρέπει να απαντηθεί, να ηττηθεί, να ανατραπεί. Να δοθεί μάχη γι' αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή. Η οργή των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στα κόμματα που τη στηρίζουν δε φθάνει για να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων. Η αποχή ως εκλογική συμπεριφορά είναι όχι μόνο ανεκτή αλλά και ζητούμενο από τα κόμματα της αστικής τάξης. Γιατί δεν τα απειλεί.

Η αποχή μπορεί να προέρχεται από την παραδοσιακή αντίληψη «εμένα δε με αφορά η πολιτική». Πέρα για πέρα λανθασμένη στην πράξη. Ο,τι πολιτική εφαρμόζεται επηρεάζει αντικειμενικά όλους, κάθε πτυχή της ζωής τους. Μια απόφαση ή ένας νόμος φθάνει για να αλλάξει δραματικά τη ζωή των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, όπως η πρόσφατη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που διέλυσε την Κοινωνική Ασφάλιση. Οπως το μνημόνιο, που επαναφέρει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Η αποχή μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ως έκφραση διαμαρτυρίας: «Δεν ψηφίζω ξανά το ΠΑΣΟΚ (ή άλλα αστικά κόμματα) γιατί δεν έκανε αυτά που περίμενα». Ομως, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί και καταδίκη της πολιτικής που εφαρμόζεται. Αντιθέτως, στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Η αποχή μπορεί να σημαίνει και μοιρολατρία: «Δεν ψηφίζω κανέναν γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα». Εδώ εκφράζεται μια στάση υποταγής και εγκαρτέρησης.

Ολα τα παραπάνω παράγουν ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Αν δεν επιδοκιμάζουν, στέλνουν τουλάχιστον μήνυμα μηδενικής αντίδρασης. Λένε στην κυβέρνηση, στα άλλα αστικά κόμματα και στο κεφάλαιο «συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνετε, εμείς δεν αντιδρούμε». Η αποχή είναι, τελικά, συναίνεση. Ομως, είναι ξεκάθαρο - σήμερα ακόμα πιο πολύ - ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της απαιτείται άμεση απάντηση. Οχι η οποιαδήποτε απάντηση. Αλλά η οργάνωση και η ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η ανάγκη υπαγορεύει μία και μόνο εκλογική στάση. Την ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά και καταδίκης των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών και των φορέων τους. Ταυτόχρονα, είναι ψήφος ενίσχυσης και στήριξης της μάχης για να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική αλλά και για να διαμορφωθούν οι όροι για την ανατροπή της. Είναι ψήφος στήριξης του ΚΚΕ, του μοναδικού πολιτικού κόμματος που καλεί και μπορεί να οργανώσει την αντεπίθεση των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια σε όσους υπονομεύουν τις ανάγκες του. Δε χρειάζεται κανείς να συμφωνεί μαζί του σε όλα. Αρκεί η συμφωνία σε ένα και μόνο πράγμα: Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για «παζαρέματα», για αναμονή, για υποταγή. Απαιτείται άμεση οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού, κόντρα στα μονοπώλια.


Χρήστος ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ

Στυγνός εκβιασμός για την υφαρπαγή της ψήφου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΕΙΡΑΖΕΙ το να μην πάμε στις κάλπες. Το μόνο που προφανώς δε θέλουν είναι να φτάσει κανείς μέχρι εκεί χωρίς ...φόβο και τρόμο! Αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που συμβαίνουν.

Τα δελτία ειδήσεων έχουν γεμίσει από φακέλους, πυροτεχνουργούς, μασκοφόρους, συλλήψεις, ελεγχόμενες εκρήξεις και μια απίστευτη τρομοκρατολογία.

Η πολιτική αντιπαράθεση από ακατάσχετη καταστροφολογία περί πτωχεύσεων, πολιτικής αστάθειας, ακυβερνησίας και χάους.

Ολα αυτά θα συμβούν αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει τις ψήφους που θέλει και αν δεν είναι περιορισμένη η απώλειά του μετά την πολιτική που ακολούθησε. Και γιατί όλα αυτά; Μα, για να μπορέσει να πάρει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα μέτρα...

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέλουν τον ελληνικό λαό να ...ψηφίσει νέα αύξηση φόρων, νέα περιστολή δικαιωμάτων, νέες μειώσεις μισθών, νέα διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αλλά ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές πόσο αφελείς τους θεωρούν πια;

ΟΧΙ ΜΟΝΟ εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, όχι μόνο κάνουν προεκλογικά όργια μήπως «τσιμπήσουν» μια μονάδα παραπάνω, αλλά μας δουλεύουν κιόλας...

Για το ΠΑΣΟΚ φυσικά ο λόγος, του οποίου ο πρωθυπουργός διαπίστωσε χτες ότι χρειάζεται άμεσα «πράσινη ανάπτυξη» και οικολογικά κτίρια, διότι καταναλώνουμε πολλή ενέργεια.

Μάλιστα, δήλωσε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά 127% περισσότερο ανά ενεργειακή μονάδα σε σχέση με τα υψηλά εισοδήματα!

Κι εμείς ρωτάμε με κάθε αφέλεια: Ποιος είναι αυτός που αύξησε τελευταία (και κυρίως στα φτωχά νοικοκυριά) την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος; Μήπως οι ίδιοι που κάνουν τις διαπιστώσεις;

Ποιοι είναι αυτοί που ιδιωτικοποιούν κάθε τομέα της ενέργειας, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη να ζητάει ό,τι θέλει και όσα του λείπουν; Πάλι αυτοί...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Aραγε, πόσο ακόμη θεωρούν ότι μπορούν να μας δουλεύουν;..

Επικίνδυνη η ενημέρωση των αστικών ΜΜΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

«Κλειστή όλη η πόλη από ελεγχόμενες εκρήξεις και, γενικώς, ανεξέλεγκτες καταστάσεις...» Μ' αυτή τη φράση ξεκίνησε το χτεσινομεσημεριανό μαγκαζίνο σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό που... διακρίνεται για την αφοσίωσή του ενάντια σε διαδηλωτές, απεργούς και γενικά αγωνιζόμενους εργάτες.

Η κατάσταση στην οποία αναφερόταν η παραπάνω φράση ήταν η εξής: Στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση των εποχιακών πυροσβεστών. Δηλαδή, εργαζομένων που για να συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία του πληθυσμού από φωτιές κ.τ.λ. πρέπει να έχουν σταθερή εργασία, με ανθρώπινα ωράρια, γενικά αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Λόγω της κινητοποίησης, όπως ήταν φυσικό, δε συνεχιζόταν η κίνηση των αυτοκινήτων σε ορισμένους δρόμους. Το ίδιο πρωινό, χτες, εντοπίστηκε το νέο «παγιδευμένο πακέτο» που εξουδετερώθηκε μετά από ελεγχόμενη έκρηξη. Λόγω της επιχείρησης των αρμόδιων αστυνομικών σωμάτων είχαν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι.

Τα δύο αυτά «περιστατικά», τα παίρνουν λοιπόν τα αστικά ΜΜΕ και τα «τσουβαλιάζουν» ως «ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Τρομοκράτες και αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι γίνονται ένα κι οι συνειρμοί ακροατών και θεατών «ανθίζουν» (όπως βολεύει το κεφάλαιο): Μήπως το να αντιδρά κανείς στις αποφάσεις της κυβέρνησης δε βοηθά την «πατρίδα»; Μήπως έτσι «αποσταθεροποιείται η οικονομία»; Μήπως - δηλαδή - πρέπει να κάτσουμε στ' αυγά μας, τέτοιες δύσκολες ώρες που περνά η οικονομία; Μήπως - στην τελική - όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή επίθεση είναι κίνδυνος;

Τους κόλλησε στον τοίχο...

«Αλυσιτελής και νομικά μετέωρη διάταξη» θεωρεί η ΓΣΕΕ την πρόβλεψη του μνημονίου (παρ. 7 του άρθρου 2 του Ν.3845/10) που προβλέπει πως οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με μικρότερα μεροκάματα μπορούν να υπερισχύουν ακόμα και έναντι της ΕΓΣΣΕ. Το επιχείρημά της είναι πως υπάρχει παλιότερος νόμος (Ν.1876/90), που λέει ότι όταν υπάρχουν δύο συλλογικές συμβάσεις πρέπει να εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη. Μάλιστα, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί - λέει η ΓΣΕΕ - δεν υλοποιεί τη δέσμευσή της να διασφαλίσει πως η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων δε θα έχει γενική ισχύ αλλά θα αφορά μόνο στις προβληματικές επιχειρήσεις. «Η καθυστέρηση υλοποίησης της δέσμευσής σας αυτής έχει επιτρέψει σε επιτήδειους να επωφεληθούν, όπως προελέχθη, της συγχύσεως που προκάλεσε η "πονηρή" διάταξη του άρθρου 2 παρ. 7 του Ν.3845/2010 και κατ' επέκταση να πυροδοτηθεί σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο και στην τηλεόραση που τροφοδοτούνται από άστοχες και άκαιρες δηλώσεις αλλά και αναλύσεις, προβλέψεις, εκτιμήσεις ειδικών και μη»... Αυτά επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε επιστολή που έστειλε χτες στην υπουργό Εργασίας, μάλιστα με ...ύφος βαθιά συμβουλευτικό, λες και βρήκε το «κουμπί» για να φέρει την κυβέρνηση στο σωστό δρόμο.

... γιατί τους θέλει ανέγγιχτους

Δηλαδή, για τη ΓΣΕΕ, η στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις είναι ζήτημα «συγχύσεων»! Για τη ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους αλλά δεν μπορεί! Για τη ΓΣΕΕ, το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της! Αλήθεια, δεν έτυχε να διαβάσει ποτέ η συνδικαλιστική ηγεσία τη Στρατηγική της Λισαβόνας, όλα τα κείμενα, τα σύμφωνα, τα μνημόνια του κεφαλαίου που ξεκαθαρίζουν ότι μόνος δρόμος για να κερδίσει η μεγαλοεργοδοσία είναι να χάνει η εργατιά;

Οπως φαίνεται, η «θολούρα» της ΓΣΕΕ, που επιμένει να μη βλέπει ότι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην καταστροφή της ζωής των εργαζομένων, δεν πρόκειται να διαλυθεί. Γιατί, δεν είναι θολούρα. Είναι επιλογή. Συνειδητή επιλογή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να κρύβει το βαθιά ταξικό και αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, γιατί κι εκείνη συμφωνεί με την πολιτική αυτή. Αν όμως η ΓΣΕΕ είναι μία φορά αποφασισμένη να μην αλλάξει αυτή την πολιτική της, οι εργάτες πρέπει δέκα κι εκατό φορές να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στους υποτακτικούς του κεφαλαίου και να τους πετάξουν μια και καλή απ' το σβέρκο τους.

Να σας ζήσει

Εχει και μπόι, έχει και τα κιλά της... Τζιβρά και Κοντόπουλος το έκαναν το «θαύμα» τους. Χτες είχαν γεννητούρια και μια κοράκλα τριάμισι κιλών βρέθηκε στην αγκαλιά τους. Ελένη και Φώτη να σας ζήσει και να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε!


ΣΕΛ.  4
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε ώρα χαμένη

Οι ώρες που απομένουν μέχρι τα χαράματα της Κυριακής, όταν ανοίγουν οι κάλπες των εκλογών για την τοπική διοίκηση, είναι ώρες πολύτιμες για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για όλους εκείνους τους αγωνιστές που επί μήνες δίνουν τη μάχη να συγκροτηθούν, να προπαγανδιστούν πλατιά και να ενισχυθούν με χιλιάδες νέες ψήφους οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τους οποίους στηρίζει ενιαία το Κόμμα στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ να κερδίσει ο λαός με το σπαθί του ένα καλύτερο μετερίζι αντίστασης και αντεπίθεσης στον πόλεμο που του κήρυξαν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, μέσα κι έξω από την Ελλάδα.

Σήμερα και αύριο δεν πρέπει να υπάρξει ψηφοφόρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που να μην ξέρει πού ψηφίζει την Κυριακή. Να μην υπάρχει ούτε ένας που δεν έχει ήδη εξασφαλίσει τον τρόπο της μετακίνησής του στον τόπο που ψηφίζει. Να μη μείνει σπίτι με φίλο και οπαδό, γνωστό και συγγενή, συναγωνιστή και συνάδελφο που να μην μπει το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» την Κυριακή. Να μη μείνει έξω από την κάλπη κανένα από τα βόλια που προορίζονται για την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, να βρουν όλα το στόχο τους.

Τις ώρες που απομένουν, ξεχωριστή φροντίδα πρέπει να υπάρξει για τους λαϊκούς εκείνους ανθρώπους, τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς ΕΒΕ που το προηγούμενο διάστημα πλησίασαν το ΚΚΕ στους μεγάλους αγώνες στην πόλη και την ύπαιθρο, αναγνωρίζουν την καθοριστική του συμβολή στο δυνάμωμα της ταξικής πάλης, αλλά διατηρούν ακόμα δισταγμούς να του δώσουν την ψήφο τους, έχοντας αυταπάτες για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οσοι από τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε φυγόκεντρη τροχιά από τα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να βοηθηθούν να βαδίσουν μέχρι το τέρμα του δρόμου. Θα είναι μεγάλη κατάκτηση για τους ίδιους, παρακαταθήκη για το κίνημα. Θα τους απελευθερώσει από διλήμματα και εκβιασμούς.

Με τη βαθιά και βάσιμη πεποίθηση ότι τη Δευτέρα η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν με άλλο μάτι και με ελπίδα να βλέπουν το μέλλον τους, με πλήρη συναίσθηση ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι το τέρμα, αλλά ένας σταθμός στη μάχη για την αναγκαία όσο ποτέ αλλαγή των συσχετισμών, οι κομμουνιστές θα βρεθούν από την επόμενη κιόλας μέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Από το λαό και τη συναίσθηση της δικής του ευθύνης εξαρτάται αν θα βγάλει με την ψήφο του από τη μέση ένα εμπόδιο, ή θα προσθέσει ένα επιπλέον. Το ΚΚΕ καλεί το λαό με παλικαριά να κάνει το πρώτο. Να κατατροπώσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κάνει στην άκρη τα αναχώματα των δήθεν ανεξάρτητων - αντιμνημονιακών που δουλεύουν για το σύστημα πουλώντας αυταπάτες για τιθάσευση των επιχειρηματιών, για φιλολαϊκή πολιτική εντός ΕΕ, να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ