Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Λύσσαξαν με το πανό στην Ακρόπολη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ώρες απ' όταν τα δυο πανό του ΚΚΕ ανέβηκαν το Σάββατο στο βράχο της Ακρόπολης και η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη ΝΔ. Ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού της ΝΔ δήλωσε: «Μέσα στο δράμα που ζει η χώρα τις τελευταίες μέρες, έρχεται να προστεθεί και η κομματική γυμναστική του ΚΚΕ με "φόντο" το μνημείο της Ακρόπολης. Για μία ακόμη φορά καταδικάζουμε το συνεχώς, εδώ και μία δεκαετία, επαναλαμβανόμενο απαράδεκτο φαινόμενο της εκμετάλλευσης των μνημείων μας για κομματική προβολή. Φτάνει πια!». Δεν εκπλήσσουν τα αντανακλαστικά του ενός από τους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εκφοβισμός και η συκοφάντηση του κινήματος είναι για τα σημερινά αστικά κόμματα καθήκον ισάξιο με την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Οσο για την αθλιότητα περί «εκμετάλλευσης των μνημείων για κομματική προβολή», μόνο ως πρόκληση στο λαό μπορεί να ακουστεί. Αυτοί που ταυτίζουν τον «πατριωτισμό» με την πτώχευση του λαού, βγαίνουν στα κεραμίδια να υπερασπιστούν τάχα τα μνημεία του πολιτισμού! Τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη στολίζουν το βράχο της και δεν τον δυσφημούν. Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι μήνυμα ανάτασης και ξεσηκωμού όλων των λαών της Ευρώπης. Και επειδή ακριβώς αυτό το μήνυμα ταξιδεύει μέσα από ένα παγκόσμιας αναγνώρισης μνημείο, βγάζουν τα λυσσακά τους όσοι μισούν τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα, εχθρεύονται τους αγώνες του λαού.

Τι του άφησαν του εργάτη για να «σώσει»;

Να δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα για να... σωθούν συμβουλεύουν τους εργαζόμενους και το λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αλήθεια, όμως, τι άφησαν στους εργαζόμενους για να το σώσουν; Γιατί, για παράδειγμα, το μεροκάματο που λένε ότι θέλουν να προστατεύσουν και γι' αυτό προωθούν τα νέα μέτρα, το 'χει ήδη χάσει ο εργάτης. Ακόμα κι αυτοί που προς το παρόν δεν είναι επίσημα άνεργοι, όταν παίρνουν το μεροκάματο, το βλέπουν να γίνεται φύλλο και φτερό στο λεπτό από τις δραστικές μειώσεις που επιβάλλουν και τα νέα μέτρα, από τα χαράτσια που του έχουν φορτώσει, από την ακρίβεια που καλπάζει, από το φάρμακο, το γιατρό, το σχολείο, τον παιδικό σταθμό, το κάθε είδος ή υπηρεσία πρώτης ανάγκης που για να έχει, πρέπει να πληρώνει πλέον πάνω από μεροκάματο ή μισθό, από αυτά που πρέπει να δώσει στο γέρο πατέρα του να επιβιώσει, αφού οι συντάξεις είναι ψίχουλα, από το χαρτζιλίκι που δεν μπορεί να μη δώσει στο παιδί του αφού πλέον 1 στους 2 νέους δεν έχει δουλειά, από... από... από...

Είναι κάλπικα τα διλήμματα που καλλιεργούν στους εργάτες και το λαό. Οσο σκύβει το κεφάλι, τόσο πιο βαθιά θα βουλιάζει στην εξαθλίωση. Οχι μόνο δε θα του φτάνει ο «μισθός» του (αν μπορούν να χαρακτηριστούν «μισθός» αυτά τα μερικά ευρώ που θα παίρνουν οι εργάτες) αλλά θα πρέπει από πάνω και να δανείζεται για να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του. Η χρεοκοπία για την οποία αγωνιούν δεν είναι του λαού - αυτή ξεκίνησε εδώ και καιρό - είναι η χρεοκοπία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

«Φερετζές» της εξουσίας των καπιταλιστών

Κακές υπηρεσίες στο λαό και το κίνημα προσφέρει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αναμασώντας τα περί «ελλείμματος πολιτικής ηγεσίας», αφού, όπως δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, το Σάββατο «η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, δεν έχει πολιτική ηγεσία» και «Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος (...) τη δική τους αδυναμία να διαπραγματευτούν και να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού και του τόπου, το μετατρέπουν σε χυδαίο εκβιασμό εις βάρος του ελληνικού λαού».

Είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Ξέμεινε η άρχουσα τάξη της χώρας από πολιτικούς εκπροσώπους; 'Η το πρόβλημα για το λαό έχει να κάνει με την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί προς όφελός του; Ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει. Η διαπραγμάτευση ευθύς εξαρχής δεν αφορούσε στα λαϊκά συμφέροντα. Αυτά ήταν προγραμμένα σε επίπεδο Ευρωένωσης. Και μάλιστα προ πολλού και δίχως αντίλογο. Η διαπραγμάτευση αφορούσε στο αν και πόσα θα χάσει η πλουτοκρατία στο πλαίσιο της προωθούμενης καταστροφής κεφαλαίου. Αυτήν εκπροσωπούν οι κυβερνώντες. Αυτή θα εκπροσωπούν οι όποιοι κυβερνώντες για όσο καιρό αυτή εξουσιάζει.

Ακριβώς αυτό, η εξουσία της, είναι η πηγή των προβλημάτων του λαού. Ούτε η «δημοκρατία», ούτε η «εθνική κυριαρχία». Κυρίαρχος θα γίνει ο λαός και η πραγματική δημοκρατία θα ανθίσει μόνο όταν πάρει στα χέρια του την εξουσία και τα μέσα παραγωγής. Τάξεις αναμετρώνται. Τάξεις πολεμούν η μία την άλλη. Συνεπώς, δεν είναι «πράξη εθνικής ευθύνης» και «εθνικής ανάτασης» η απόρριψη της δανειακής σύμβασης, γιατί δεν υπάρχει «εθνικό συμφέρον» γενικά. Υπάρχει το συμφέρον της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και το συμφέρον της αστικής τάξης που αποτυπώνεται στο κείμενο της δανειακής σύμβασης.

Ούτε η απόρριψη της σύμβασης αυτής θα εξανάγκαζε την ΕΕ και την ηγεσία της, όπως ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας να μπει μπροστά στο πραγματικό δίλημμα «θα είναι η Ευρώπη η ήπειρος των μνημονίων, της φτώχειας και της κοινωνικής κόλασης ή η ήπειρος της κοινωνικής προστασίας, της ανάπτυξης και της ευημερίας;»... Τέτοιο δίλημμα δεν υπάρχει για την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία. Το δίλημμα τίθεται στο λαό και τίθεται ως εξής: Υποταγή στα μονοπώλια και την Ευρωένωσή τους, δηλαδή κόλαση εγγυημένη, ή πάλη για κοινωνικοποίησή τους, αποδέσμευση, μονομερή διαγραφή του χρέους;

Ολα τα άλλα δεν είναι παρά ο «φερετζές» μιας καραμπινάτης πρότασης διαχείρισης της εξουσίας των αστών, όπως αυτή που καταθέτει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπιδοφόρες για το λαό οι δυσκολίες τους

Είναι πια παραπάνω από φανερές οι δυσκολίες, τα ζόρια του αστικού πολιτικού συστήματος. Η όξυνση στο έπακρο των κυβερνητικών εκβιασμών για την ψήφιση του μνημονίου σφαγιασμού του λαού είναι ενδεικτική αυτών των δυσκολιών. Οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δείχνουν το φόβο τους απέναντι στη λαϊκή οργή και την αδυναμία αυτών των κομμάτων να χειραγωγούν τον κόσμο τους με τον τρόπο που το πετύχαιναν μέχρι τώρα. Οι κωλοτούμπες του ΛΑ.Ο.Σ., που στήριξε μέχρι τώρα όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν προηγηθεί - τώρα δεν ψηφίζει αλλά πάλι τα στηρίζει και ζητά εκλογές ουσιαστικά για να μπορέσουν αυτά να εφαρμοστούν - είναι επίσης ενδεικτικές, φανερώνουν ότι και οι εφεδρείες του αστικού πολιτικού συστήματος στενεύουν. Η αγωνία που εκφράζουν δημόσια αστοί πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι για το ποια κυβέρνηση και ποιες πολιτικές δυνάμεις θα εφαρμόσουν στην πράξη τη σφαγή του λαού, έχει τη βάση της ακριβώς σ' αυτές τις δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πρόκειται όμως, για δυσκολίες ελπιδοφόρες για το λαό, γιατί αυτός με την πάλη του τις δημιούργησε και πρέπει να τις κάνει μεγαλύτερες. Να τις οξύνει στο έπακρο, να τους φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να περάσουν άλλα μέτρα, να μην μπορούν να εφαρμόσουν ό,τι ψήφισαν. Εξάλλου, η ίδια η οικονομική κρίση, η δικιά τους κρίση, του κεφαλαίου, που είναι βαθιά και απλωμένη σ' ολόκληρη την ευρωλυκοσυμμαχία, επιτείνει την αγωνία και τα ζόρια τους. Αυτοί τρέμουν μπροστά σε μια μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη υποτίμηση του κεφαλαίου. Για το λαό που λούζεται ήδη τη χρεοκοπία ισχύει σήμερα και θα ισχύσει ακόμα περισσότερο το «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται». Δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες του. Και για να απαλλαγεί απ' αυτές, χρειάζεται ένταση της οργάνωσης και της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε κλάδο. Χρειάζεται διαρκής πολιτικός, ταξικός αγώνας.

Σ' αυτή την πορεία έντασης της ταξικής πάλης, η ανατροπή της κυβέρνησης και οι εκλογές θα είναι κρίκος στην ταξική πάλη, θα είναι κέρδος για το λαό, εφόσον τις κάνει όπλο για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο ρήγμα στο πολιτικό σύστημα. Τώρα πια το ζητούμενο για το λαό και για τον κάθε εργάτη, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, για τους νέους και τις γυναίκες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, για τον καθένα προσωπικά, το ζητούμενο δεν είναι απλώς ο απεγκλωβισμός από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΤΩΡΑ ΚΚΕ. Ετσι θα είναι ισχυρό το ρήγμα. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή, δεν τους τρομάζει, δεν τους δυσκολεύει, αλλά διευκολύνει μια διάδοχη πολιτική λύση για να εφαρμοστεί ο σφαγιασμός του λαού. Θα διευκολύνει την ανάδειξη νέων εφεδρειών του αστικού πολιτικού συστήματος, ενδεχομένως νέων κομμάτων ή και κομματικών συμμαχιών, που γνώμονα θα έχουν όμως την πιο αποτελεσματική παραπλάνηση και την καθυπόταξη του λαού. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί φιλολαϊκή πολιτική μπορεί να υπάρξει μόνο από τη λαϊκή εξουσία.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Φοβούνται την οργανωμένη δύναμη του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ έχουμε μία απορία που είναι - πιστεύουμε - πολύ πολύ λογική: Προκειμένου να ψηφιστεί αυτή η δανειακή σύμβαση, μας είπαν ότι η εναλλακτική λύση είναι η καταστροφή.

Πιο συγκεκριμένα, ότι η χώρα δε θα έχει λεφτά. Οτι δε θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Οτι θα κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία. Οτι δε θα υπάρχουν τρόφιμα στα μαγαζιά. Οτι τα μωρά θα στερηθούν το βρεφικό γάλα.

Επίσης, πως κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν στη χώρα πολεμικές επιχειρήσεις μιας και ασυζητητί θα γίνει εμφύλιος πόλεμος με βομβαρδισμούς, νεκρούς, θύματα και όλα τα σχετικά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Στο επόμενο «πακέτο» μέτρων, που όπως ξεκάθαρα έχουν δηλώσει και ορίζεται με σαφήνεια στην περίφημη δανειακή σύμβαση, τι θα έχουν να πουν;

Και δε θα μας έρθει ...μετά από χρόνια το νέο «πακετάκι». Για τον Ιούνη το προετοιμάζουν.

Σας θυμίζουμε ότι ήδη έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα περί δραχμής και περί των τανκς που θα φυλάνε τις τράπεζες. Αυτά τα χρησιμοποίησαν στα προηγούμενα μνημόνια.

Υποθέτουμε ότι η μόνη τους λύση πλέον θα είναι... η καταφυγή στην ιστορία ή στη μυθολογία.

Μόνο που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πώς θα συνδέσουν την ανάγκη για μείωση του δημόσιου χρέους με τις... 10 πληγές του Φαραώ, τον Κατακλυσμό του Νώε ή την καταβύθιση της Ατλαντίδας.

Φυσικά, από αυτούς όλα μπορεί να τα περιμένεις και η κινδυνολογία για να εκφοβιστεί ο λαός μπορεί να φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα. Μόνο που από ένα σημείο και μετά καλό είναι να ξέρουν ότι ο λαός δε φοβάται. Μόνο εξοργίζεται.

Και να είναι σίγουροι πως στο τέλος θα αντιμετωπίσουν και την οργή του αλλά και, πολύ χειρότερα, την οργανωμένη - συνειδητή δύναμή του. Αυτό που φοβούνται περισσότερο από όλα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπορούμε!

Γρηγοριάδης Κώστας

Πάει πολύ αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αυτοί που με τις επιλογές τους συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διαμορφωθούν οι συγκεκριμένες δομές και αναλογίες, να επικαλούνται τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής, με στόχο να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων που ζητούν εργασία και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν και ο ένας μετά τον άλλο διαβάζουν ένα «σκονάκι» για το τι θα συμβεί, αν βρεθεί, λέει, η χώρα εκτός ευρώ. Και μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες, επικαλούνται ότι ο λαός θα μείνει χωρίς κρέας και φάρμακα, επειδή αυτά τα δύο είδη πρώτης ανάγκης είναι κατά κύριο λόγο εισαγόμενα.

Αυτό θα πει ξεδιαντροπιά και ξετσιπωσιά! Να υπηρετείς τόσο τυφλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου που να αδιαφορείς πλήρως για τις συνέπειες. Να έχεις καταδικάσει με την πολιτική σου θεοποίησης του επιχειρηματικού κέρδους μια χώρα, με τα εδαφοκλιματολογικά πλεονεκτήματα της δικής μας χώρας, να μην έχει διατροφική επάρκεια και στη συνέχεια να επικαλείσαι την αδυναμία αυτή, για να υποστηρίξεις ότι πρέπει να υποταχθούμε στις αξιώσεις των μεγαλοεισαγωγέων. Να αρνείσαι κάθε ιδέα για τη δημιουργία κρατικού φορέα παραγωγής και διακίνησης φαρμάκου για ολόκληρο το λαό και την ώρα της κρίσης να επικαλείσαι το ενδεχόμενο να μείνει ο λαός χωρίς φάρμακο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τους φαρμακοβιομήχανους και μεγαλοεισαγωγείς φαρμάκου.

Οχι. Η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα και διαθέτει τα απαραίτητα μέσα, όχι μόνο για να εξασφαλίσει την πλήρη και ποιοτική διατροφή του πληθυσμού της χώρας, αλλά μπορεί να ξαναγίνει και χώρα εξαγωγέας, όπως στο παρελθόν.

Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες, πρώτα και κύρια αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλίσει, μέσα από έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα, τις ανάγκες όλων μας τόσο σε φάρμακα, όσο και σε πλήρη δημόσια, δωρεάν κάλυψη των αναγκών για Υγεία.

Η Ελλάδα, με το παραγωγικό δυναμικό της, πρώτα και κύρια σε εργατική δύναμη, αλλά και σε μέσα παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τις υποδομές, διαθέτει όλες τις δυνατότητες για να οικοδομήσουμε την κοινωνία της ολόπλευρης ικανοποίησης των αναγκών του λαού. Το γεγονός ότι δε γίνεται είναι γιατί το κεφάλαιο επενδύει εκεί που βγάζει μεγάλο και γρήγορο κέρδος. Και το καπιταλιστικό κράτος ενισχύει το κεφάλαιο, για να κερδοφορεί. Επομένως, για να αξιοποιηθούν όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σε όφελος του λαού χρειάζεται κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, που μπορεί να γίνει με λαϊκή εξουσία.

Ωρα του οργανωμένου λαού

Οι τριγμοί και η «αποσταθεροποίηση» του αστικού πολιτικού συστήματος, κάτω από τα αδιέξοδα της διαχείρισης της κρίσης και την πίεση της λαϊκής αντεπίθεσης, καθόλου δεν πρέπει να φοβίζουν τα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους, να οξύνουν τις αντιθέσεις, να ενισχύσουν τις ρωγμές και τελικά να τους σαρώσουν ολοσχερώς. Καιρό τώρα εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και της πλουτοκρατίας έχουν προεξοφλήσει ότι το «υπάρχον κομματικό σύστημα θα θυσιαστεί» προκειμένου να περάσουν τα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα για να διασωθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της αστικής τάξης. Δεν πρέπει, λοιπόν, ο λαός να πέσει στις παγίδες που είναι σίγουρο ότι θα στήσουν προκειμένου να πετύχουν την ανασύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος με «νέα πρόσωπα», κόμματα ή κυβερνητικά σχήματα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων και επιλογών προκειμένου ο οργανωμένος λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα. Ταυτόχρονα, πρέπει να εμπιστευτεί και συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, γιατί είναι η μόνη που εξυπηρετεί τις δικές του ανάγκες και συμφέροντα. Φιλολαϊκή πολιτική μπορεί να ασκηθεί από μια εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα μετατρέψει κάθε μορφή πλούτου που έγινε από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε λαϊκή εξουσία. Περιθώρια για ψευδαισθήσεις και αυταπάτες δεν υπάρχουν.

Να τσακιστούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας

Τον πανικό που τις έχει καταλάβει φανερώνει πάνω απ' όλα ο λυσσώδης τρόπος με τον οποίο χίμηξαν πάνω στο λαό οι ηγεσίες των κομμάτων της μαύρης συγκυβέρνησης, χρησιμοποιώντας την πιο μαύρη προπαγάνδα για να τον τρομοκρατήσουν. «Ανεξέλεγκτο χάος», «κοινωνική έκρηξη», «εμφύλιος πόλεμος», «άδεια ράφια», «κλειδωμένα» και λεηλατημένα μαγαζιά, «χωρίς φάρμακα», «δελτίο στα τρόφιμα», «πλήρης αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις»... Ο,τι υπήρχε στο μαύρο οπλοστάσιό τους το χρησιμοποίησαν για να «σπάσουν» και ισοπεδώσουν το λαό. Ηθελαν να παραλύσουν τη σκέψη του, να μη βλέπει δηλαδή τις δίχως προηγούμενο καταστροφικές συνέπειες της δικής τους πολιτικής, τους μισθούς πείνας, τις συντάξεις - φιλοδώρημα, τα εκατομμύρια των ανθρώπων κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Τα όσα περιγράφουν ως «εφιαλτικό μέλλον» είναι ήδη σκληρή πραγματικότητα για τα εκατομμύρια του λαού. Επιστράτευσαν τερατώδη ψέματα, απύθμενη υποκρισία, θράσος περίσσιο, προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους για την εγκληματική πολιτική τους. Εμφανίζονταν ξετσίπωτα ως «προστάτες» του βιοτικού επιπέδου του λαού αυτοί που τον χρεοκόπησαν μόνιμα και εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο. Εδειξαν καθαρά πόσο αδίστακτοι και πόσο ενωμένοι είναι όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ο λαός, όμως, έχει χρέος να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε ρήξη και ανατροπή με την εξουσία των μονοπωλίων, σε σύμπλευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους στραπατσάρει ο λαός!

Εδώ και μερικές μέρες, και ιδιαίτερα μετά την οριστικοποίηση του νέου μνημονίου, σύσσωμα τα στελέχη της συγκυβέρνησης, μαζί με τον Καρατζαφέρη, με την Μπακογιάννη, περιφέρουν τρομοκρατικά το σενάριο της χρεοκοπίας, αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Η προπαγάνδα τους φανερώνει ότι σήμερα είναι μεγαλύτερο το ζόρι και η αδυναμία τους να εκφοβίσουν το λαό με τα τετριμμένα ιδεολογήματα που χρησιμοποίησαν στα προηγούμενα μνημόνια. Ο λαός αποκτάει πείρα απέναντι στην προπαγάνδα τους, την ακυρώνει, υποχρεώνοντας το αστικό σύστημα να επιχειρεί κάθε φορά την αναπροσαρμογή της, προκειμένου να πιάσει έστω και τον ελάχιστο τόπο στις λαϊκές συνειδήσεις.

Τι λένε; Οτι αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα φάρμακα, το κρέας, εισαγόμενα τρόφιμα, πετρέλαιο και άλλα. Προβλέπουν χάος και σφαγή, τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για εμφύλιο, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και εκφοβισμού του λαού. Ολα τους τα σενάρια είναι κατασκευασμένα. Λένε στο λαό ότι αυτό που έχει να επιλέξει είναι ανάμεσα στην ελεγχόμενη ή την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που για τα λαϊκά νοικοκυριά καμιά διαφορά δεν έχει, αφού είναι ήδη πραγματικότητα. Κρύβουν ότι για το λαό υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην πάλη για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η κινδυνολογία τους είναι απόδειξη των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός και η πολιτική υπεράσπισης των μονοπωλίων. Οι ίδιοι που μέσω της δανειακής σύμβασης υποθηκεύουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, απειλούν το λαό ότι αν πτωχεύσει η οικονομία τους, δε θα έχει πετρέλαιο! Οι ίδιοι που με ιμπεριαλιστικά κριτήρια καθορίζουν την εξωτερική τους πολιτική, εφαρμόζουν τις συναποφάσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ για εμπάργκο στο Ιράν, αφαιρούν ακόμα και σε συνθήκες καπιταλισμού μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για τη χώρα, και την ίδια ώρα απειλούν το λαό ότι θα λείψουν τα καύσιμα σε συνθήκες χρεοκοπίας! Οι ίδιοι που στο πλαίσιο της ΕΕ στέρησαν από μια κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική χώρα το δικαίωμα να παράγει προϊόντα που θα μπορούσαν να θρέψουν το λαό και να συμβάλουν στο εμπορικό ισοζύγιο με εξαγωγές, απειλούν ότι στη χρεοκοπία θα λείψει το κρέας από την αγορά!

Οι ίδιοι που υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, που έχουν παραδώσει στα μονοπώλια όλους τους στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, μεταξύ αυτών και την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων, έρχονται τώρα και απειλούν το λαό για τις συνέπειες που η δική τους πολιτική και το δικό τους σύστημα προκαλεί! Φτάνει πια! Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, χρεοκοπίες, ανισομετρία και ανάπτυξη που ωφελεί μόνο τα μονοπώλια. Τίποτε δεν έχει να κερδίσει ο λαός από την αναιμική ανάκαμψη που ευαγγελίζονται ότι θα έρθει δήθεν με τα μέτρα, και η οποία θα συνοδευτεί με υψηλή ανεργία, φτωχευμένα νοικοκυριά, εξαθλιωμένους ανθρώπους του μόχθου. Τώρα να γίνει η αγανάκτηση δύναμη ανατροπής! Να στραπατσάρει ο λαός τα κόμματα του κεφαλαίου και την πολιτική τους, να ανατρέψει τη βάρβαρη εξουσία τους. Στο ψευτοδίλημμα «ανεξέλεγκτη ή ελεγχόμενη χρεοκοπία», η απάντηση για το λαό είναι μία: Ισχυρό ΚΚΕ, πάλη για τη λαϊκή εξουσία!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ