Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Ηθική» και ηγεμονία

Γρηγοριάδης Κώστας

Καμία έκπληξη, βέβαια, δεν προκαλεί η είδηση ότι οι ΗΠΑ διατήρησαν την κυρίαρχη θέση τους πέρυσι στο εμπόριο των όπλων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2002, οι ΗΠΑ πούλησαν όπλα αξίας 13,3 δισ. δολαρίων (το 45,5% των συνολικών πωλήσεων όπλων παγκόσμια). Τα περισσότερα από αυτά, βέβαια, τα πούλησαν σε χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου», γεγονός που εύλογα γεννά «πονηρές» σκέψεις, για το ποιος έχει συμφέρον να υποδαυλίζει (και) τοπικούς πολέμους. Με την ευκαιρία, όμως, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων του πλανήτη - και βέβαια, ο πρώτος κάτοχος πυρηνικών, χημικών και μικροβιολογικών όπλων - την ίδια στιγμή επιχειρούν να εμφανιστούν ως τιμητές της «ηθικής» στους λαούς. Συστηματικά, μάλιστα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εικόνα της «ηθικής ανωτερότητάς» τους, εκδίδοντας για το σκοπό αυτό τις γνωστές εκθέσεις για τη «σεξουαλική δουλεία», την «παράνομη διακίνηση ανθρώπινων όντων»(!), κλπ. Πρόκειται για «εργαλεία», προκειμένου να επιβάλουν την ηγεμονία τους, καθώς βάζουν αρκετά κράτη να «απολογούνται» και να παίρνουν μέτρα «συμμόρφωσης». Παράδειγμα, η χώρα μας, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο τέτοιων εκθέσεων, ενώ δεν μπορεί να ξεχαστεί η «ευαισθησία» της συζύγου του Αμερικανού πρεσβευτή Τ. Μίλερ σε τέτοια θέματα...

Ο «σύμμαχος» της κυβέρνησης

«Πολύ φοβούμαι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα και θα χαθεί πάλι μια ευκαιρία». Και τίποτα να μη γνώριζε κανείς για το ειδεχθές και εκ προμελέτης έγκλημα της κυβέρνησης κατά των δασών, η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη αρκεί, για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Αποδεδειγμένος «εχθρός» του περιβάλλοντος και των δασών, κυρίως ένθερμος οπαδός του νεοφιλελευθερισμού και του κέρδους, ο Κ. Μητσοτάκης επικρίνει την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει την τόλμη και το θάρρος να προχωρήσει αποφασιστικά στη διάπραξη του εγκλήματος. Ταυτόχρονα, προκαταλαμβάνοντας(;) την κυβέρνηση της ΝΔ, εμφανίζεται βέβαιος ότι η τελευταία θα εφαρμόσει τη «σωστή λύση». Η αλήθεια είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μαζί στα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Κι όποτε χρειάζεται να βάλουν και οι δύο πλάτη, το κάνουν με συνέπεια, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές.

«Ολυμπιακός» βρόχος

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 τρισ. δρχ. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους ότι το κόστος δε θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις, δηλαδή το 1,5 τρισ. δρχ.

Την περασμένη Πέμπτη, όμως, αυτοδιαψεύστηκαν πανηγυρικά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε μετά από διυπουργική σύσκεψη ότι θα υπάρχει μια υπέρβαση από 5 έως 10% (περίπου μισό τρισ. δρχ.). Αλλά το γεγονός ότι μέσα στη σύσκεψη συζητήθηκαν κάποιοι υπολογισμοί, που έφεραν το τελικό ολυμπιακό κόστος να εκτοξεύεται πάνω από τα 3,5 τρισ. δρχ. Οπως έλεγαν μάλιστα στελέχη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αν δεν «ξεπεράσουμε αυτό το νούμερο θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι...».

Απ' ό,τι φαίνεται τελικά ο «Ολυμπιακός» λογαριασμός θα είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτος και οι εργαζόμενοι -ίσως και τα παιδιά τους- θα πληρώνουν για πολλά χρόνια. Πάντα, στο όνομα του «αρχαίου αθάνατου πνεύματος», βέβαια...

Το περιτύλιγμα

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ένα κοινωνικό κίνημα στην υπηρεσία του λαού. Στην πορεία αυτή, καλούμαστε να απαλλαγούμε από συμπεριφορές κατεστημένου, νοοτροπίες αυταρχισμού και ναπολεόντειου συγκεντρωτισμού». Αυτά τονίζει, σε συνέντευξή του στα χτεσινά «Νέα», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, και για να μην πει κανένας ότι είναι μόνο λόγια, δίνει κι ένα χεροπιαστό δείγμα, εξαγγέλλοντας την καθιέρωση ενός ακόμη θεσμού, τον Συνήγορο του Καταναλωτή...

Με άλλα λόγια, το μεγάλο και μοναδικό πρόβλημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι το περιτύλιγμα της αντιλαϊκής τους πολιτικής, μια και αυτό, που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα, έχει φθαρεί και αδυνατεί πλέον να ξεγελά τους εργαζόμενους. Γι' αυτό και αναζητούν τους αναγκαίους εξωραϊσμούς και τα μπαλώματα, του τύπου των διαφόρων «ανεξαρτήτων οργάνων», της αλλαγής της συμπεριφοράς και του τρόπου άσκησης της αντεργατικής πολιτικής τους, κλπ., κλπ. Λες και θα αλλάξει οτιδήποτε ουσιαστικό, εάν οι επιταγές με τις συντάξεις πείνας των συνταξιούχων έχουν πάνω τους ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο...

Τα ταμειακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΟΛΙΚΗ είναι η κουβέντα τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τα κρατικά ταμεία, τα δημοσιονομικά ελλείμματα, κλπ., κλπ. Αρκετοί, και όχι μόνον οι κυβερνώντες, θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους και, ιδιαίτερα, όσους εξ αυτών βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή προγραμματίζουν ανάλογες, ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Και δε λέμε, ίσως, να λένε αλήθεια, ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια ή περίπου άδεια. Αλλωστε, δε νομίζουμε να ήταν και ποτέ γεμάτα. Απ' όσα ξέρουμε, τα κρατικά ταμεία μοιάζουν πολύ με κέντρο διερχομένων. Από τη μια, μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν και, μάλιστα, συνεχώς και με αυξανόμενες συνέχεια ταχύτητες.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως αυτή η συνεχής κίνηση μεταφράζεται σε όλο και μεγαλύτερη καταλήστευση των εργαζομένων και του λαού, από τη μια, και πολύμορφη ενίσχυση και πριμοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, από την άλλη.

Αλλωστε, ακούσατε ποτέ κάποιον υπουργό, να πει στους «έχοντες και κατέχοντες», σχετικά με κάποιο «αίτημά» τους, ότι δεν αντέχει η οικονομία; Οχι, βέβαια...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ, μήπως, την «κίνηση» των αλλεπάλληλων τελευταία μπλακ άουτ πάνω στην υδρόγειο σφαίρα; Αν ξεχάσατε τα γεγονότα, σας τα θυμίζουμε.

Στις 14 Αυγούστου, σημειώθηκε το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία της Βόρειας Αμερικής, με αποτέλεσμα να πληγούν μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ και το Τορόντο και 50 εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για τρεις μέρες.

Στις 28 Αυγούστου, έγινε μεγάλη διακοπή στο Λονδίνο και μεγάλες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Στις 23 Σεπτέμβρη, η «επιδημία» χτύπησε τη Δανία και τη Σουηδία. Και προχτές, έκανε την εμφάνισή της στη γειτονική μας Ιταλία, βυθίζοντας όλη σχεδόν τη χώρα στο σκοτάδι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Προφανώς, δεν ισχυριζόμαστε - ούτε προφητεύουμε... - ότι το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. «Επιδημία» είναι αυτή και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις.

Αλλωστε, το απαραίτητο για την εμφάνισή της περιβάλλον είναι περισσότερο ευνοϊκό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά στη δική μας. Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη τόσο πολύ την «απελευθέρωση» του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα κάνουμε τα πρώτα βήματα...

Οι «τομές» στο κράτος...

«

Καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη». Αυτό είναι το σύνθημα και ο απώτερος στόχος των «μεταρρυθμίσεων» στη δημόσια διοίκηση και των «τομών» στην κράτος που εδώ και χρόνια επαγγέλλονται και υλοποιούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η ζωή όμως έχει αποδείξει ότι οι παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες έχουν χειροτερέψει και συνάμα έχουν γίνει ακριβές και σχεδόν απρόσιτες ήδη για ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών μαζών.

Υπηρεσίες υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, προσφέρονται πλέον αφού το χέρι «μπει βαθιά στην τσέπη», ενώ τα τιμολόγια των κατ' ευφημισμόν κρατικών (αλλά πάντα κερδοφόρων!) υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) είναι εργαλεία εν ψυχρώ ληστείας των λαϊκών εισοδημάτων. Από την άλλη, είναι αλήθεια, ότι το κράτος έχει γίνει απείρως πιο φιλικό απέναντι στο κεφάλαιο, παρέχοντας αφειδώς «κίνητρα», φοροαπαλλαγές και χρήμα, παραιτούμενο ταυτόχρονα από κάθε στοιχειώδη έλεγχο της «επιχειρηματικής δραστηριότητας» ακόμα και για λόγους δημόσιας υγείας. «Το λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος», που προωθούν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι απροκάλυπτα εχθρικό απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και δυνάστης της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών μαζών.

Η βάση της σύγχρονης οργάνωσης του κράτους είναι «η αρχή της επικουρικότητας», υπογραμμίζεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση που παρουσιάστηκε χτες. Τι σημαίνει αυτό με τα δικά τους λόγια; Οτι το κράτος «οφείλει να απέχει» από παραγωγικές, επιχειρηματικές δραστηριότητες «υπέρ του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας». Γι' αυτό βασική επιδίωξη της ΝΔ είναι η μετατροπή του κράτους σε «βασικό μοχλό στήριξης της ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας». Αν η ηγεσία της ΝΔ τα λέει «καθαρά», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα εφαρμόζει με αξιοθαύμαστο ζήλο, έστω και αν δεν το παραδέχεται πάντα, για λόγους ψηφοθηρικούς και ισορροπίας του (δικομματικού) συστήματος. Βέβαια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ως πυξίδα τις αποφάσεις της Λισαβόνας και είναι συντονισμένοι με τη συνολικότερη επιχείρηση κατεδάφισης του κράτους πρόνοιας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρη την ΕΕ με ορίζοντα το 2010.

Δίχως υπερβολή, τίποτα δε θα μείνει όρθιο από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, αν δεν υπάρξει οργανωμένη αντίσταση. Το «πακέτο Σρέντερ» που εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα είναι «συγκοινωνούν δοχείο» με το «πακέτο Σημίτη» ή το «κυβερνητικό πρόγραμμα» της ΝΔ. Το πρόβλημα βρίσκεται στη συστηματική επιχείρηση παραπλάνησης και παραπληροφόρησης των λαϊκών μαζών, ώστε να «νομιμοποιήσουν» με την ψήφο τους τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που με μεγαλύτερη ένταση θα εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη. Αν ο δικομματισμός δεν «ταπεινωθεί» στις κάλπες, εφιαλτικές μέρες περιμένουν τα λαϊκά συμφέροντα.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

Χωρίς καμιά αξία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μέχρι τώρα είχαμε το φαινόμενο της ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι αντιγράφει την πολιτική της και επιχειρεί να την εφαρμόσει. Κατηγορία καθόλου αβάσιμη βέβαια, αφού, πράγματι, όλ' αυτά τα χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν τις γνωστές νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές συνταγές, διολισθαίνοντας, μάλιστα, σε όλο και περισσότερο συντηρητικές θέσεις. Από δω και πέρα, όμως, ίσως έχουμε και το αντίστροφο φαινόμενο. Με άλλα λόγια, μπορεί να δούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ ότι αντιγράφει και κλέβει τα όσα έλεγε και λέει ακόμη, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Και τι δεν υποσχέθηκε, χτες, ο Κ. Καραμανλής, παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ, για την «επανίδρυση του κράτους». Μίλησε για «κράτος δικαίου», «κράτος πραγματικά κοινωνικό και ακομμάτιστο». Κι ακόμη «ανάπτυξη για κάθε τόπο και ευημερία για όλους» κλπ., κλπ. Χρειάζεται, άραγε, να σημειώσουμε ότι οι υποσχέσεις αυτές έχουν τόση αξία, όση αποδείχτηκε στην πράξη πλέον πως είχαν και αυτές του ΠΑΣΟΚ; Δε νομίζουμε...

Συνεχίζεται η κατηφόρα

Υπό τη σκιά των όλο και δυσμενέστερων δημοσκοπήσεων της βρετανικής κοινής γνώμης, θα μιλήσει σήμερα ο Τόνι Μπλερ στο ετήσιο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, στο Μπόρνμαουθ της νότιας Αγγλίας. Χτες, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης στην εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ». Σύμφωνα με αυτά, το 74% των 2.300 ερωτηθέντων απάντησε πως είναι πολύ, ή μάλλον δυσαρεστημένοι από τον Μπλερ και την κυβέρνησή του, ενώ θετική, ή πολύ θετική γνώμη, είχε μόλις το 24% των ερωτηθέντων - ένα ποσοστό που υπολείπεται κατά 11% από τις έρευνες του 2002 και 32% από αυτές του 1999. Στην ίδια δημοσκόπηση, το Εργατικό Κόμμα αποσπά τη θετική γνώμη μόλις του 31% των ερωτηθέντων, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό, αφότου ανέλαβε ο Τ. Μπλερ την αρχηγία του κόμματος, το 1994. Το 71% καταλογίζει στους Εργατικούς μια «κουλτούρα του ψεύδους και της πολιτικής χειραγώγησης», το 70% πιστεύει πως το «Νέο Εργατικό Κόμμα», η εκσυγχρονισμένη μορφή του κόμματος, υπό την αρχηγία του Τ. Μπλερ, έχουν χάσει την επαφή τους με τα λαϊκά στρώματα, ενώ το 54% ψέγει τον πρωθυπουργό για την εμπλοκή των βρετανικών δυνάμεων στον πόλεμο του Ιράκ.

Εύκολες απαντήσεις

Συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ θα κάνει η Ενωση Πολιτών (ΙΝΚΑ), επειδή η Επιχείρηση εισπράττει από τους καταναλωτές τέλος 0,60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ποσό που δικαιολογείται «υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Και ερωτά, λοιπόν, η Ενωση Πολιτών «Ως πότε θα επιβαρύνεται ο καταναλωτής με τέτοιου είδους τέλη; τι είναι αυτό το τέλος;» κ.ο.κ. Αντί, λοιπόν, η Ενωση Πολιτών - και κάθε τέτοιου είδους ένωση που αναζητά απαντήσεις - να ρωτά τη ΔΕΗ, την παραπέμπουμε στις εξής... πηγές: Ας αναζητήσουν τις απαντήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στο Ν. 2773/99 που ψηφίστηκε γι' αυτό το λόγο. Πρέπει, επίσης, να αναζητήσουν τις απαντήσεις στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην πριμοδότηση του ιδιωτικού κεφαλαίου για την είσοδό του στη σχετική αγορά. Στην παράδοση, συνολικά, του ενεργειακού τομέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Μόνον έτσι δε θα έχουν κανένα ερώτημα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο, αλλά και για τα πολλαπλάσια τέλη που θα έρθουν. Οπως και για τον τρόπο αντιμετώπισης του προαναφερόμενου και των παρόμοιων με αυτό φαινομένων...

Τα κάλλη και το κόστος τους

Θάματα και πράματα φαίνεται ότι συμβαίνουν στους χώρους αναζήτησης της ομορφιάς διά της πλαστικής χειρουργικής με βάση όσα είπαν - αλλά και όσα διαφάνηκαν - οι οργανωτές του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, που θα γίνει 1-5 Οκτώβρη 2003 στην Αθήνα.

Από το σύνολο των επεμβάσεων της πλαστικής επανορθωτικής χειρουργικής (π.χ. αποκατάσταση μετά από επέμβαση καρκίνου του μαστού ή μελανώματος) μόλις το 3% αντιπροσωπεύει περιπτώσεις πλαστικής χειρουργικής για την ομορφιά. Στο δημόσιο τομέα, μόλις το 30% των επεμβάσεων αφορά στην πλαστική χειρουργική για την ομορφιά, ενώ στον ιδιωτικό τομέα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 70%. Και στο ερώτημα ποιο είναι το κόστος, η απάντηση ήταν: «Ε, τώρα ερώτηση είναι αυτή;».

Αγορά γαρ, και τα μυστικά της δεν αποκαλύπτονται. Πληρώνονται...

ΥΓ: Πάντως η στήλη... πληροφορήθηκε εγκύρως ότι το συνέδριο θα έχει επιτυχία καθώς έχει δοθεί εντολή απ' τον Μ. Χρυσοχοΐδη να το παρακολουθήσουν ομαδικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να πάρουν μαθήματα εμφανισιακής επανόρθωσης της φυσιογνωμίας του Κινήματος, μετά την περίπου 20ετή αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ελλάδα: Θύτης και θύμα...

Για τα «κατορθώματα» και το μέγεθος της «προσφοράς» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης, δεν έχει κάποιος, παρά να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα του ...Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ. Η περιήγηση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει ασφαλείς απαντήσεις. Απαντήσεις και στο ερώτημα «γιατί οι Αμερικανοί λατρεύουν» το ΠΑΣΟΚ, και στο ερώτημα γιατί ο Μπους έχει αποστείλει στον κ. Σημίτη τα περισσότερα «συγχαρητήρια» από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο πρωθυπουργό...

Η αποκάλυψη του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» είναι πραγματικά σημαντική. Γι' αυτό, άλλωστε, τα ΜΜΕ του πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας φρόντισαν να μη δουν, να μην ακούσουν και - φυσικά - να μη μεταδώσουν τίποτα για το προχτεσινό μας δημοσίευμα. Αλλά τι να μεταδώσουν; Οτι οι Αμερικανοί έχουν κάνει βούκινο την κυβέρνηση Σημίτη για την υποτέλειά της; Οτι οι ΗΠΑ έχουν βγάλει σε δημόσια θέα τις επικύψεις της ...«ισχυρής Ελλάδας»; Οτι η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου, αλλά και της ΝΔ (που στηρίζει ανεπιφύλακτα, όπως έχει δηλώσει ο Κ. Καραμανλής, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης), αποτελεί έναν από τους πιο πρόθυμους υπηρέτες της αμερικανικής παγκόσμιας χούντας, που ακούει στον τίτλο «αντιτρομοκρατική εκστρατεία»;

Οσο κι αν κρύβουν την αλήθεια, όσο κι αν την αποσιωπούν, όλα είναι καταγεγραμμένα. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, που δημοσίευσε ο «Ρ» της Κυριακής, καταγράφεται με το «νι» και με το «σίγμα» το πώς η χώρα μας έχει μετατραπεί σε παρακολούθημα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των ΗΠΑ. Εκεί είναι, που καταγράφονται όλες οι διευκολύνσεις, οι παραχωρήσεις, οι προσφορές σε εδάφη, αέρα, στρατιωτικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό, που έχει παραδώσει η ελληνική κυβέρνηση στον Μπους, στον Ράμσφελντ και τον Γούλφοβιτς, για να φέρουν σε πέρας την «αντιτρομοκρατική» τους υστερία. Πλοία, ελικόπτερα, Σούδα, λόχος αλεξιπτωτιστών, μηχανικός εξοπλισμός, στρατιωτικό υλικό, εναέριος χώρος, ναυτικές βάσεις, αερομεταφορές, περιπολία θαλασσών, πλοία διασποράς, αεροπορικός εξοπλισμός, Λιμενοφυλακή, φρεγάτες, αντιτορπιλικά, λόχος μηχανικού κλπ! Ολα στην υπηρεσία των ΗΠΑ!

Στο επίσημο «site» του αμερικανικού στρατού, και κάτω από την ένδειξη «Ελλάδα», υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος, όπου περιγράφονται όλες οι «συμμαχικές» ...πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τον αμερικανικό παράγοντα. Από την εισαγωγή κιόλας της σελίδας με τίτλο «Ελλάδα», οι Αμερικάνοι ξεκαθαρίζουν: «Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην όλη προσπάθεια, παρέχοντας προσωπικό, εξοπλισμό και διευκολύνσεις»! «Από την πρώτη στιγμή» και «πλήρως»... Τέτοια «προθυμία» στην αμερικανο-δουλεία! Τέτοια μετατροπή της Ελλάδας σε θύμα και θύτη του ιμπεριαλισμού!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ