Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ολυμπιακός» βρόχος

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 τρισ. δρχ. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους ότι το κόστος δε θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις, δηλαδή το 1,5 τρισ. δρχ.

Την περασμένη Πέμπτη, όμως, αυτοδιαψεύστηκαν πανηγυρικά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε μετά από διυπουργική σύσκεψη ότι θα υπάρχει μια υπέρβαση από 5 έως 10% (περίπου μισό τρισ. δρχ.). Αλλά το γεγονός ότι μέσα στη σύσκεψη συζητήθηκαν κάποιοι υπολογισμοί, που έφεραν το τελικό ολυμπιακό κόστος να εκτοξεύεται πάνω από τα 3,5 τρισ. δρχ. Οπως έλεγαν μάλιστα στελέχη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αν δεν «ξεπεράσουμε αυτό το νούμερο θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι...».

Απ' ό,τι φαίνεται τελικά ο «Ολυμπιακός» λογαριασμός θα είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτος και οι εργαζόμενοι -ίσως και τα παιδιά τους- θα πληρώνουν για πολλά χρόνια. Πάντα, στο όνομα του «αρχαίου αθάνατου πνεύματος», βέβαια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ