Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Χαρακτηριστικό του η χυδαιότητα

Τον... όρο «μετα-Φλωράκιον ΚΚΕ» χρησιμοποιεί επίμονα, το τελευταίο διάστημα, στις συνεχείς δηλώσεις του στα διάφορα ΜΜΕ ο Ε. Γιαννόπουλος, για να εξαπολύσει ό,τι πιο χυδαίο διαθέτει το βρώμικο λεξιλόγιό του σε βάρος του Κόμματος.

Καλά, νομίζει ότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε που - με ναυαρχίδα την «Αυριανή» και το κανάλι του Κουρή - εξαπέλυε τις μύριες όσες συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του ΚΚΕ και προσωπικά του Χ. Φλωράκη, ευρισκόμενος και τότε όπως και τώρα σε κατάσταση μόνιμης παράκρουσης, ώστε να τα έχει ξεχάσει ο κόσμος; `Η νομίζει ότι, με τέτοιους κουτοπόνηρους διαχωρισμούς, θα μπορέσει να εξαπατήσει ένα μέρος παλαιών αγωνιστών για το ποιος πραγματικά είναι ο στόχος του;

Αλήθεια, δε μας είπε, εκείνα τα... ψιλά, το ενάμισι δισεκατομμύριο αποζημίωση, που ζητά από το «Ρ», με αγωγή του, πώς τα θέλει, μετρητά ή σε δόσεις..;

Κρυάδες...

Εικοσιτετράωρα τώρα μας «βομβαρδίζουν» ανελέητα από τα περισσότερα ΜΜΕ με τον ιό της γρίπης, με δραματικούς τόνους για τους ομαδικούς θανάτους, για τους οποίους «ενοχοποιείται» η γρίπη, με ιστορικές αναδρομές για το πόσους σκότωσε η γρίπη, πότε και πού, με αγωνιώδεις... εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας...

Δηλαδή, τους ακούς και νιώθεις τις κρυάδες να σε ζώνουν... Ειδικά τώρα που, αφού πέτυχαν να μετατρέψουν με τις υπερβολές τους μια φυσιολογική ανησυχία, σε επιδημία πανικού, προσπαθούν να μας καθησυχάσουν...

Τώρα που ... κλειδώνει

Καθόλου δεν την απασχολεί την κυβέρνηση το θέμα των εκλογών, σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου... Η κυβέρνηση απλώς μελετά τη ριζική αναμόρφωση του νόμου Πεπονή για ακόμα πιο αθρόες ρουσφετολογικές προσλήψεις. Απλώς ετοιμάζει κι άλλα μερεμέτια στο αδιόρθωτο αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα Αρσένη. Απλώς σκοπεύει να βάλει το χέρι της στην τσέπη του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός Απασχόλησης - Εκπαίδευσης - Κατάρτισης, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών) - και όχι στη δική της - για να δώσει... ελεημοσύνη, με τη μορφή κάποιων ενσήμων σε ηλικιωμένους εργαζόμενους. Απλώς ετοιμάζεται να μερεμετίσει και το θέμα με τα διαβόητα πανωτόκια. Απλώς ψάχνει - αλλά δε βρίσκει, αφού τους έχει προγραμμένους - μέτρα για τους αγρότες. Απλώς θα μας δώσει κάποιες επιστροφές, παρακρατηθέντων, φόρων νωρίτερα...

Και όποιος νομίζει ότι όλα αυτά και διάφορα άλλα, ανάλογου χαρακτήρα και περιεχομένου, είναι κινήσεις καραμπινάτα προεκλογικές, ας μάθει να κλείνει το ρήμα «κλειδώνω» σε όλους τους χρόνους.

Εκπτώσεις

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ καλά - καλά να τελειώσει τη φράση του την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσων Στράτος, σχετικά με το ότι η αναφορά σε εκλογές «βλάπτει» την οικονομία και άρχισαν να... τρέχουν και να μη φτάνουν οι κυβερνώντες, με πρώτο τον πρωθυπουργό! Πόσο μάλλον όταν άρχισαν να γκρινιάζουν επί του θέματος και οι τραπεζίτες και να λένε πως με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η πορεία προς την ΟΝΕ. Ολως τυχαίως, μας προέκυψε λοιπόν η συνέντευξη στην «Καθημερινή», όπου ξεκαθαρίστηκε ότι προηγείται η ένταξη και μετά όλα τα άλλα...

Οσο για τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία εν γένει όπως διαπιστώσατε και πολύ χλιαρά αντέδρασε και φυσικά δε διαφώνησε και άρχισε να τοποθετείται επί άλλων θεμάτων, όπως οι νομιμοποιήσεις αλλοδαπών και τα σχετικά.

Εν κατακλείδι, η λέξη «εκλογές» διαγράφεται από το κυβερνητικό λεξιλόγιο μέχρι... νεωτέρας διαταγής και η μόνη αναφορά που επιτρέπεται είναι αυτή που λέει πως οι κάλπες είναι ανεπίκαιρο θέμα.

ΑΝΟΔΟ της αγοράς προσδοκούν οι έμποροι, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας με τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες. Ομως ξεχνάνε ότι η άνοδος δεν έρχεται από μόνη της!

Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτή η υπόθεση χρειάζεται ρευστό από την πλευρά των καταναλωτών, κατ' επέκταση λοιπόν μισθούς της προκοπής, ώστε να... περισσεύει και κάτι!

Αλλωστε, αν δεν το έχουν παρατηρήσει οι κυβερνώντες, ο κοσμάκης το έχει ρίξει - λόγω έλλειψης ρευστού πάντα - στο πλαστικό χρήμα, με αποτέλεσμα τα χρέη προς τις τράπεζες να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Κι ως γνωστόν, στις πιστωτικές κάρτες δεν υπάρχουν εκπτώσεις.

Νέα «σφαγή»

Του βίου μας

μεγάλωσε πολύ

ο μέσος όρος,

δε φεύγουμε

οι... άχρηστοι,

όπως παλιά, προώρως

και τούτο

στα ταμεία μας

ουδόλως δε... συμφέρει

γι' αυτό

και στις συντάξεις μας

θα πέσει πια

«μαχαίρι»...

Ετσι, μετά

τις εκλογές, αν βγει

κάποιος μπαμπέσης,

τη σύνταξή σου

τη μισή

...απέδαντε

ας «σχωρέσεις»,

ενώ για τους νεότερους

θα ψηφιστεί

το «μέτρο»

στα εβδομήντα

σύνταξη

από τον... Αγιο Πέτρο!


Ο οίστρος

ΑμερικανοΝΑΤΟικοί εγκληματίες

Οι Αμερικανοί και λοιποί ΝΑΤΟικοί εγκληματίες, που συναποφάσισαν και πραγματοποίησαν τον άδικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία - μαζί και η ελληνική κυβέρνηση - μπορούν να είναι ...περήφανοι! Τα 79 μερόνυχτα των βομβαρδισμών, οι 37.465 αεροπορικές επιδρομές σε 14.006 στόχους (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ) είχαν τις παρακάτω τραγικές συνέπειες:

  • Δύο χιλιάδες εκατόν πενήντα τρεις (2.153) νεκρούς, από τους οποίους 486 παιδιά, κάτω των 16 χρόνων και 517 στρατιώτες.
  • Εξι χιλιάδες τετρακόσιες δεκατέσσερις (6.414) τραυματίες.
  • Καταστροφή 50 γεφυρών στο Δούναβη.
  • Καταστροφή της κεντρικής οδικής αρτηρίας της Γιουγκοσλαβίας σε 92 σημεία και του σιδηροδρομικού δικτύου σε 57 σημεία.
  • Ολοσχερής καταστροφή 2.819 σπιτιών, 68 εργοστασίων, 13 σχολείων, 11 παιδικών σταθμών, 3 νοσοκομείων και 1 ψυχιατρείου.
  • Εκτίναξη της ανεργίας στη γειτονική μας χώρα από το 8% στο 48%.
  • Τριπλασιασμός των αυτοκτονιών και μαζικά φαινόμενα κατάθλιψης, ανάμεσα στο γιουγκοσλαβικό πληθυσμό.

Και μπορούν οι ΝΑΤΟικοί εγκληματίες να είναι ακόμη περισσότερο ...περήφανοι, αφού συνεχίζουν το καταστροφικό και φονικό τους έργο, εκβιάζοντας απροκάλυπτα και ωμά το γιουγκοσλαβικό λαό και καταδικάζοντάς τον, με την εφαρμογή του εμπάργκο, σ' έναν αργό ουσιαστικά θάνατο.

Πίκρα έγινε ο νόστος

«Εθνικό Ιδρυμα Υποδοχής Αποκατάστασης Αποδήμων Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων - Οικισμός Υποδοχής Ποντίων Φαρκαδώνας Τρικάλων». Αυτά γράφει η μεγάλη ταμπέλα, που υποδέχεται όποιον φτάνει στον οικισμό των παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, στη Φαρκαδώνα Τρικάλων. Από πίσω της, μια σειρά «κοντέινερς» στεγάζουν την πίκρα και την αγανάκτηση 500 ανθρώπων, που ξεκίνησαν, πριν από χρόνια, γεμάτοι ελπίδες και όνειρα, να επιστρέψουν στην πατρίδα. Εφτά ολόκληρα χρόνια μένουν στο σταθμό υποδοχής, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Για λίγο καιρό, προσωρινά, θα μείνετε εδώ, τους είχαν πει οι αρμόδιοι. Αποδείχτηκε, όμως και πάλι, ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, όταν πρόκειται για προβλήματα του λαού. Περισσεύει η σοδειά των υποσχέσεων όλ' αυτά τα χρόνια. Από μήνα σε εξάμηνο κι από εξάμηνο τον άλλο χρόνο, τους πήγαιναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1993 και φτάσαμε στο 2000, αλλά οι 500 παλιννοστούντες της Φαρκαδώνας - όπως και αρκετοί άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα - βρίσκονται ακόμη στο έλεος της τύχης, χωρίς δουλιά, χωρίς σπίτι, χωρίς καμιά ουσιαστική κρατική βοήθεια.

Αλλο ένα χεροπιαστό παράδειγμα του «κράτους πρόνοιας» των... «εκσυγχρονιστών» κυβερνώντων.

Η πρωταπριλιά

Στις 9 του Απρίλη! Ισως στις 16, μπορεί και στις 23 του Απρίλη... Κανονική κολοκυθιά, γύρω από την ημερομηνία των εκλογών, με τον Απρίλη να «παίζει» πλέον στα γεμάτα. Κρίμα που η Πρωταπριλιά πέφτει Σάββατο...

Τραγική η κατάσταση και στο Κοσσυφοπέδιο

Κι όλ' αυτά έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται, με πρόσχημα τι; Τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ασφάλειας των Βαλκανίων..!

Μεγαλύτερη υποκρισία δεν υπήρξε στον αιώνα, που πέρασε. Ακόμη και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου εδώ και εφτά μήνες έχουν εγκατασταθεί οι λεγόμενες ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, η κατάσταση είναι τραγική. Τρακόσιες και πλέον χιλιάδες Σέρβοι Κοσσοβάροι υποχρεώθηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Οι δολοφονίες και οι κάθε λογής βιαιοπραγίες είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ η δράση του ανεξέλεγκτου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, που έχει αναλάβει την τήρηση της... τάξης, διαπλέκεται πολύμορφα και αλληλλοσυμπληρώνεται με την ασύδοτη δράση συμμοριών και μαφιόζων.

Κι όλ' αυτά γίνονται, με την ανοχή -τουλάχιστον- της «ειρηνευτικής δύναμης», όπου μετέχει και ελληνικό στρατιωτικό τμήμα. Ετσι χτίζει την «ισχυρή Ελλάδα του 2000» η κυβέρνηση Σημίτη...

Oι αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις

Το 'χουμε ξανασημειώσει. Πίσω από τις προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες του υπουργού Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας και απορρόφησης νέων ανέργων, «κρύβονται» οι γενικότεροι και επικίνδυνοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, για τη σοβαρή αύξηση των «οπλιτών πενταετούς υποχρέωσης» ή των «μονίμων στρατιωτών», όπως, πιθανά, θα ονομάζονται. Σύμφωνα με όσα βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, ένα μεγάλο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων και, ιδιαίτερα, οι ευαίσθητοι τομείς και κρίκοι τους, θα επανδρώνονται, σε λίγα χρόνια, από έμμισθους, «μόνιμους στρατιώτες».

Και ναι μεν οι αλλαγές αυτές αποτελούν συνέπειες του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, αλλά κι αυτές, με τη σειρά τους, έχουν άλλες, σημαντικές και πολύμορφες συνέπειες. Πέρα από άλλες πλευρές έχουν να κάνουν ουσιαστικά με τον ίδιο το χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, το ρόλο και τη λειτουργία τους. Και το λιγότερο που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει, πριν προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων, είναι να θέσει το γενικότερο αυτό θέμα, με σαφήνεια και καθαρότητα, για συζήτηση στην κοινωνία και τους φορείς και, βέβαια, στα κόμματα και τη Βουλή.

Σκέψου και να την απασχολούσε...

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι προέχει το «κλείδωμα» της ΟΝΕ και έπεται το θέμα των εκλογών (για το χρόνο των οποίων - λέει - δεν μπορεί δεσμευτεί, αφήνοντας έτσι ο ίδιος ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα), αλλά τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνούνται να «κλειδώσουν» το στόμα τους. Ετσι, στα κυριακάτικα φύλλα διαβάσαμε πάλι όλες τις εκδοχές περί της ημερομηνίας των εκλογών και ανάλογα με τις επιθυμίες των συνεντευξιαζόμενων ή αυτών που δίνουν ημερομηνίες και τίτλους σε εφημερίδες...

Ετσι, υποχρεώθηκε ο κ. Ρέππας να δηλώσει ότι το θέμα των εκλογών δεν απασχολεί καν την κυβέρνηση!!!

Τόσο πολύ! Δηλαδή, σκέψου και να την απασχολούσε...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ