Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπτώσεις

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ καλά - καλά να τελειώσει τη φράση του την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσων Στράτος, σχετικά με το ότι η αναφορά σε εκλογές «βλάπτει» την οικονομία και άρχισαν να... τρέχουν και να μη φτάνουν οι κυβερνώντες, με πρώτο τον πρωθυπουργό! Πόσο μάλλον όταν άρχισαν να γκρινιάζουν επί του θέματος και οι τραπεζίτες και να λένε πως με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η πορεία προς την ΟΝΕ. Ολως τυχαίως, μας προέκυψε λοιπόν η συνέντευξη στην «Καθημερινή», όπου ξεκαθαρίστηκε ότι προηγείται η ένταξη και μετά όλα τα άλλα...

Οσο για τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία εν γένει όπως διαπιστώσατε και πολύ χλιαρά αντέδρασε και φυσικά δε διαφώνησε και άρχισε να τοποθετείται επί άλλων θεμάτων, όπως οι νομιμοποιήσεις αλλοδαπών και τα σχετικά.

Εν κατακλείδι, η λέξη «εκλογές» διαγράφεται από το κυβερνητικό λεξιλόγιο μέχρι... νεωτέρας διαταγής και η μόνη αναφορά που επιτρέπεται είναι αυτή που λέει πως οι κάλπες είναι ανεπίκαιρο θέμα.

ΑΝΟΔΟ της αγοράς προσδοκούν οι έμποροι, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας με τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες. Ομως ξεχνάνε ότι η άνοδος δεν έρχεται από μόνη της!

Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτή η υπόθεση χρειάζεται ρευστό από την πλευρά των καταναλωτών, κατ' επέκταση λοιπόν μισθούς της προκοπής, ώστε να... περισσεύει και κάτι!

Αλλωστε, αν δεν το έχουν παρατηρήσει οι κυβερνώντες, ο κοσμάκης το έχει ρίξει - λόγω έλλειψης ρευστού πάντα - στο πλαστικό χρήμα, με αποτέλεσμα τα χρέη προς τις τράπεζες να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Κι ως γνωστόν, στις πιστωτικές κάρτες δεν υπάρχουν εκπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ