Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Προλειαίνει το έδαφος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία κανενός κόμματος μετά τις εκλογές, έχει μέσα στα μετεκλογικά σχέδιά του το ΔΗΚΚΙ, σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου του Δ. Τσοβόλα. Στην προσπάθειά του να «χρυσώσει» το χάπι για τη συγκεκριμένη δήλωση, ο Δ. Τσοβόλας στη συνέχεια υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ δεσμευτεί και αποδεχτεί την εφαρμογή πολιτικών που θα επιβάλει το κόμμα του... και οι οποίες θα υπηρετούν το λαό και τη χώρα.

Τις νέες αυτές πολιτικές επισημάνσεις, που ουσιαστικά ξεκαθαρίζουν την πολιτική φιλοσοφία του ΔΗΚΚΙ λίγο πριν τις εκλογές, ο Δ. Τσοβόλας τις δημοσιοποίησε κατά στη διάρκεια περιοδείας του στην Ηπειρο. Βέβαια, φρόντισε να κρατήσει και μια απόσταση από το σημερινό... ΠΑΣΟΚ, όπως το χαρακτηρίζει, λέγοντας ότι «με το ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί την παρούσα πολιτική και το οποίο οριστικά και συνειδητά, με ευθύνη της συλλογικής του ηγεσίας, έχει μετατραπεί στην άλλη όψη του άκρατου, βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού, δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε».

Επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο και για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την οποία θεωρεί «ως μοναδικό μέσο με το οποίο μπορεί να τεθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορία η δεξιά, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, συντηρητική πολιτική». Μάλιστα για να ενισχύσει τη συγκεκριμένη δήλωσή του, ο Δ. Τσοβόλας θυμήθηκε το 1989 και το «τότε» ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για χαμένες ευκαιρίες της Αριστεράς - παραλείποντας βέβαια έντεχνα να αναφερθεί λεπτομερώς στα γεγονότα της εποχής - και δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του 1989, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρότεινε στην παραδοσιακή Αριστερά για την απλή αναλογική και μια σειρά άλλα πράγματα και εκείνοι έχασαν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν αιτήματα δεκαετιών του λαού».

Την ίδια ώρα που ο Δ. Τσοβόλας κάνει λόγο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και μιλάει για «χαμένες» ευκαιρίες της Αριστεράς, θυμάται και την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ για τη συμβολή του κόμματος στη διαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού κοινωνικού μετώπου. Μια πρόταση, για την οποία, όπως υποστήριξε, «δυστυχώς το ΚΚΕ αρνήθηκε να προσέλθει στο τραπέζι για να συζητήσει». Μια στάση, επισήμανε ο Δ. Τσοβόλας, συνεχίζοντας την επίθεσή του στο ΚΚΕ, που κράτησε και όταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για την απλή αναλογική, που πρότεινε το ΔΗΚΚΙ στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να μιλάει για ανάληψη ευθυνών, οι οποίες φυσικά δε βαραίνουν το κόμμα του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε συμμετέχει στο «διάλογο» το ΔΗΚΚΙ(2003-09-23 00:00:00.0)
Διάλογο με τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς(2003-04-15 00:00:00.0)
«Γύρισε» στο 1989 για να «σώσει» το 2000(2000-04-03 00:00:00.0)
Ετοιμάζει εξώδικο προς τα κανάλια(2000-02-09 00:00:00.0)
«Ζυμώνεται» η μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ(2000-01-18 00:00:00.0)
Σωστά υποθέτουμε;(2000-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ