Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημίτης - Ντ' Αλέμα : Σχέσεις ... αίματος

Oπως θα διαπιστώσατε, από το πρωί σήμερα ξημέρωσε μια «νέα» ημέρα για τον τόπο. Η αιτία; Μα από χτες έχουμε ως λαός και ως έθνος την ευτυχία να φιλοξενούμε στην Ελλάδα την Αυτού Εξοχότητα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, αυτόν τον μέγα «κεντροαριστερό» των ακτών της Μεσογείου, τον κ. Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

***

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ετοιμασίες για τον ερχομό του Ντ' Αλέμα υπήρξαν πυρετώδεις. Οχι μόνο στρώθηκαν χαλιά και βγήκαν κηροπήγια στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά οργανώθηκε και φιέστα, την οποία είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε χτες. Εκεί ήταν που απολαύσαμε τους κ. κ. Σημίτη και Ντ' Αλέμα να καταθέτουν από βήματος τις απόψεις τους για την «κεντροαριστερά», στην Ελλάδα, στην Ιταλία και γενικώς. Κατά ένα σατανικό, δε, παιχνίδι της τύχης η φιέστα ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ. Την ώρα δηλαδή που εκπέμπονται τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Είδατε κάτι συμπτώσεις;

Εκείνο που εμείς θέλουμε να σημειώσουμε με έμφαση είναι ότι ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Σημίτης, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος που υποδέχτηκε τον κ. Ντ' Αλέμα στην Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί είναι στενοί φίλοι, ούτε απλώς διότι είναι και οι δυο «κεντροαριστεροί». Οι λόγοι είναι σημαντικότεροι και περισσότεροι, αφού τους δυο άντρες τους δένουν μερικά κοινά - μα πάρα πολύ κοινά - δεσμά. Απορείτε; Μην απορείτε καθόλου. Εξηγούμεθα ευθύς:

***

Οκ. Ντ' Αλέμα, που λέτε, είναι εκείνος ο πρωθυπουργός ο οποίος σε μια ανεπανάληπτη εκδήλωση ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, σε μια έκρηξη της πολιτικής του Δικαίου που υπηρετεί, κατέκτησε περίοπτη θέση στο βιβλίο της Ιστορίας. Αν ενθυμείστε, ο κ. Ντ' Αλέμα είναι εκείνος ο πρωθυπουργός ο οποίος εξεδίωξε από τη χώρα του τον ικέτη Οτσαλάν. Ο φίλος του κ. Σημίτη, ο κ. Ντ' Αλέμα, είναι εκείνος ο μέγιστος «κεντροαριστερός» πολιτικός άνδρας ο οποίος έδωσε το σινιάλο για να ξεκινήσει η γνωστή και αέναη περιήγηση του Οτσαλάν ανά τους αιθέρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Οσο για τον δικό μας, για τον κ. Σημίτη, έχει κατακτήσει τη δική του περίοπτη θέση στο ίδιο βιβλίο με τον Ιταλό ομοϊδεάτη του. Διότι αν ο Ντ' Αλέμα είναι εκείνος που εξεδίωξε τον Οτσαλάν, ο κ. Σημίτης είναι εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα για να βρεθεί... στέγη για τον Οτσαλάν. Ξέρετε, βέβαια, πού βρέθηκε στέγη για τον Κούρδο ηγέτη: Στο νησί Ιμραλί. Στο νησί, δηλαδή, που οι Τούρκοι το χρησιμοποιούν ως φυλακή για τους μελλοθάνατους...

***

Ομως η περίπτωση Οτσαλάν δεν είναι η μοναδική «σχέση αίματος» που συνδέει τους κ. κ. Σημίτη και Ντ' Αλέμα. Διότι τους συνδέει μια ακόμα «σχέση αίματος». Για την ακρίβεια, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σχέση... ποταμών αίματος.

Οσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, οι κ. κ. Σημίτης και Ντ' Αλέμα αποδείχτηκαν οι πλέον πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και του Κλίντον κατά την περίοδο που αυτός ο καλός και κυρίως ειρηνικός οργανισμός έβαζε τάξη στα Βαλκάνια. Αν λοιπόν ο Ντ' Αλέμα ήταν εκείνος που παραχώρησε στο ΝΑΤΟ τη βάση του Αβιάνο για να απογειώνονται και να προσγειώνονται οι σφαγιαστές του σερβικού λαού, αν ο Ντ' Αλέμα έπραξε το συμμαχικό του καθήκον για την - από αέρος - σπορά του ολέθρου, ο δικός μας, ο κ. Σημίτης, αποτέλεσε τον - επί του εδάφους - ομόλογο του Ιταλού «αριστερού». Αν ο Ντ' Αλέμα παραχώρησε στο ΝΑΤΟ το Αβιάνο για τις ανάγκες των πιλότων της Συμμαχίας, ο κ. Σημίτης παραχώρησε στο ΝΑΤΟ και στους ευγενικούς πεζοναύτες της Συμμαχίας, το Λιτόχωρο, τη Θεσσαλονίκη, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από όπου και πέρασαν οι μισθοφόροι, οι οποίοι επιδίδονται εδώ και μήνες στο αγαθό έργο τους στο Κοσσυφοπέδιο.

***

Γι' αυτό σας λέμε: Τους κ. κ. Σημίτη και Ντ' Αλέμα τους δένει κάτι πολύ περισσότερο από μια φιλία. Τους δένει μια «σχέση αίματος» - που ακούει στο όνομα Οτσαλάν - καθώς και μια «σχέση ποταμών αίματος» - που ακούει στο όνομα Γιουγκοσλαβία. Εχει κάθε λόγο επομένως ο κ. Σημίτης, που φόρεσε στη χτεσινή φιέστα αυτό το... γνωστό του χαμόγελο για να παρουσιάσει τον Ιταλό συνεργάτη του, να χαίρεται. Και μην ξεχνάτε κάτι ακόμα: Το θέμα για το οποίο μίλησαν χτες οι δυο αυτοί τεράστιοι πολιτικοί άντρες είχε τον κάτωθι τίτλο: «Η προοδευτική διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα»! Ναι! Οι κ. κ. Σημίτης και Ντ' Αλέμα μίλησαν περί... «προοδευτικής» διακυβέρνησης.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ