Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Τελευταία μέρα για τις τράπεζες

Μέχρι τις 3 σήμερα το μεσημέρι μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν αιτήσεις για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φλεβάρη, για την πρόσληψη 1.149 τακτικών υπαλλήλων, διοικητικού -οικονομικού κλάδου στις πέντε υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες (Αγροτική, Εθνική, ΕΤΒΑ, Εμπορική και Τράπεζα της Ελλάδας).

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στις νομαρχίες και τα επαρχεία, ενώ κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι και 10 κλάδους ή ειδικότητες του ίδιου ή διαφορετικών φορέων. Στις νομαρχίες Αθηνών και Ανατολικής Αττικής οι υποψήφιοι για τις θέσεις των δύο νομαρχιών θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον 5ο όροφο του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Οδός Σταδίου 4, στοά Σπύρου Μήλιου). Το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι πολύ μεγάλο, επιβεβαίωση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη νομαρχία Αθήνας είχαν υποβληθεί μέχρι χτες περίπου 5.000 αιτήσεις, αλλά η κατάθεση των αιτήσεων συνεχιζόταν και μετά το μεσημέρι λόγω μεγάλης προσέλευσης υποψηφίων, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα στην περίπτωση που υπάρχουν υποψήφιοι που θέλουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και μετά τις 3 μ.μ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τον προγραμματισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα για το 2000. Σύμφωνα με το νόμο οι φορείς πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών και τη γενική γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου μέχρι τις 31 Γενάρη, ενώ οι θέσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από την τριμελή διυπουργική επιτροπή υπό τη Β. Παπανδρέου και εκκρεμούν από το 1999 ανέρχονται σε περίπου 15.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ