Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπερασπίζεται τις ελληνοποιήσεις ο πρώην νομάρχης Ημαθίας

Συνέχεια στην υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων έδωσε χτες ο πρώην νομάρχης Ημαθίας Α. Βλαζάκης με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου ανέφερε πως επί θητείας του δόθηκε ιθαγένεια σε συνολικά 1.032 περιπτώσεις, από τις οποίες μόνο για τις 15 υπήρξαν κάποιες υπόνοιες περί μη νομιμότητας και εστάλησαν για επανεξέταση. Οι υπόλοιπες περίπου 800 δόθηκαν στο πλαίσιο της νέας Νομαρχιακής Διοίκησης και σε διάστημα περίπου 1 έτους.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία, οι 700 από τους 1.800 συνολικά είναι εγγεγραμμένοι στο Δήμο Πλατέως Ημαθίας. Ενώ στο Δήμο Μελίκης 34 και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Κυψέλης 21 και Αγκαθιάς 13. Πολλά ερωτηματικά γεννώνται για το ρόλο των δύο υπαλλήλων που παραπέμφθηκαν νομικά και διοικητικά για την υπόθεση, αφού για τον μεν ένα έγινε γνωστό πως ήταν και ιδιαίτερος βουλευτή της ΝΔ και για τον άλλο πως ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πολύ συχνά πηγαινοερχόταν στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα, ο Γενικός Γραμματέας για θέματα Παλιννοστούντων του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης Χ. Καμενίδης χαρακτηρίζει υπερβολικά τα όσα λέγονται και δηλώνει κατηγορηματικά πως καμία από τις περιπτώσεις παράνομης χορήγησης ιθαγένειας δεν αφορά τις χορηγήσεις που δίνονται από τα κλιμάκια που λειτουργούν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σύμφωνα με στοιχεία, από το Γενάρη του 1998 μέχρι και σήμερα έχουν εξεταστεί 30.558 αιτήσεις, ιθαγένεια δόθηκε σε 17.159 περιπτώσεις. Για επανεξέταση κρατήθηκαν 12.336 και 735 απορρίφθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ