Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Περιοδεία στη Λήμνο

Τη Λήμνο επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα, από τις 6 έως τις 8 του Γενάρη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας. Σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοσταθμό (ράδιο «Λήμνος 98FM»), τόνισε τις άσχημες επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο λημνιακό και γενικότερα στον ελληνικό λαό και στους λαούς των χωρών μελών της, τόσο στην κοινωνική πολιτική και στις σχέσεις των εργαζομένων, όσο και για την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια και στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε πως αυτή βρίσκεται σε ακόμη πιο συντηρητική κατεύθυνση ακόμη και του ελληνικού Κοινοβουλίου αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό αποτελείται στην πλειοψηφία του από εγκληματίες που δε διστάζουν να προτείνουν τους βομβαρδισμούς των λαών που αντιστέκονται στα σχέδια και την πολιτική τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινείται και η λογική της δημιουργίας του ευρωπαϊκού στρατού που τέθηκε στη Σύνοδο του Ελσίνκι και στην οποία σπεύδει να υποταχθεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σταδιακή μετατροπή του ελληνικού στρατού σε στρατό μισθοφόρων - επαγγελματιών.

Για τα αποτελέσματα της Συμφωνίας του Ελσίνκι, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι αντίθετα με όσα υποκριτικά διαδίδουν κυβέρνηση και φιλικά προς αυτή ΜΜΕ, αυτά θα είναι μακροπρόθεσμα καταστροφικά για τη χώρα μας, αφού η Τουρκία μπαίνει χωρίς όρους στην ΕΕ και ταυτόχρονα συντηρούνται οι διαφορές και οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές διαφορές ως «συνοριακές διαφορές» που θα χρησιμοποιούνται όπως πάντα για το ξεπούλημα των όπλων ΝΑΤΟ και ΕΕ στις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί για το ξεζούμισμα του τουρκικού και κουρδικού λαού και την εκμετάλλευσή του από τις πολυεθνικές. Αναφερόμενος στην ΟΝΕ, είπε ότι στο όνομά της δικαιολόγησε η κυβέρνηση την αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων και στο όνομά της θα συνεχίσουν οι επερχόμενες κυβερνήσεις αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Συνέχισε λέγοντας ότι όποτε και να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, αυτές θα πρέπει να αποβούν σε βάρος του δικομματισμού και των κεντροαριστερών και κεντροδεξιών σεναρίων και κάλεσε και το λημνιακό λαό να στηρίξει το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία και ενίσχυση του Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου, του σύγχρονου «ΕΑΜ» της εποχής μας για να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα τοπικά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, των ψαράδων, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και είπε ότι οι αναφορές που γίνονται από τους κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή για τα προβλήματα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν συνοδεύονται από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ παραβρέθηκε την Πέμπτη, 6/1, στην τελετή των Θεοφανίων στο λιμάνι της Μύρινας, ενώ την ίδια μέρα μαζί με κλιμάκιο της ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα χωριά Μούδρο, Ατσική, Κορνό και Κάσπακα. Την Παρασκευή, 7/1 και το Σάββατο, 8/1, περιόδευσε στην αγορά της Μύρινας, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μύρινας και τις υπηρεσίες του νησιού και παραβρέθηκε στην κοπή πίτας των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Λήμνου. Στα πλαίσια των περιοδειών του επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εφοπλιστές «παίζουν» με τη ζωή επιβατών και εργατών(2010-01-09 00:00:00.0)
Αστυνόμος ζήτησε τα ονόματα των διαδηλωτών!(2003-06-13 00:00:00.0)
Μεγάλο «ΟΧΙ»!(2003-03-22 00:00:00.0)
Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι ψαράδες(2001-08-25 00:00:00.0)
Συκοφαντική επίθεση(1998-12-16 00:00:00.0)
Να χτίσουμε τα δικά μας μέτωπα αγώνων(1998-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ