Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραλειπόμενα

«Αντιμετωπίσαμε με σύνεση και λογική την εμπόλεμη κατάσταση στη γειτονιά μας, υιοθετώντας μια στάση που μας επέτρεψε να αναδείξουμε το δημιουργικό μας ρόλο στα Βαλκάνια», δήλωσε ο κ. Σημίτης στη συνέντευξή του.

***

Είναι προφανές ότι - για τον κ. Σημίτη - κάθε ένας πεζοναύτης του ΝΑΤΟ που πέρασε από την Ελλάδα για να εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί και ένα ...ζωντανό παράδειγμα του «δημιουργικού» ρόλου της κυβέρνησής του...

***

Αλλά υπάρχει και συνέχεια: «Η Ελλάδα, με τη συμμετοχή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στηρίζει όλες τις βαλκανικές χώρες να βρουν το δρόμο τους», συμπλήρωσε ο κ. Σημίτης.

***

Και πόσο ευδιάκριτα είναι τα σημάδια αυτού του δρόμου, κ. πρωθυπουργέ! Κάθε βόμβα αποτελεί κι ένα ...σημαδάκι του ευρωατλαντικού δρόμου, κ. πρωθυπουργέ!

***

Εξαιρετικές ήταν, όμως, οι αναφορές του κ. Σημίτη επί θεμάτων εσωτερικής πολιτικής. «Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα υγιής και σταθερή όσο ποτέ», τόνισε με έμφαση!

***

Περιττό να το επαναλαμβάνετε, κ. Σημίτη. Το 11% των ανέργων και τα 2,5 εκατομμύρια των φτωχών Ελλήνων (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ) γνωρίζουν άριστα τις κυβερνητικές «επιδόσεις» στην οικονομία.

***

«Θέλουμε επιτέλους να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης» στην Ελλάδα, γι' αυτό και «προάγουμε την ισότητα των ευκαιριών για κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να αναδείξει τις ικανότητές του, μέσα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, σεβασμού, υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας»!

***

Οχι, μην απορείτε. Κι αυτά λόγια του κ. Σημίτη είναι. Πώς; Ποιας χώρας πρωθυπουργός είναι ο κ. Σημίτης; Ελα ντε...

***

Και τώρα το πρώτο ανέκδοτο του 2000: «Δίνουμε μάχη κατά της ανεργίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, παλεύουμε κατά των ανισοτήτων...».

***

Ποιος έχει πει ότι ο πρωθυπουργός δε διαθέτει ...(μαύρο) χιούμορ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ