Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν οι δημοσιογραφικές οργανώσεις

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ σημειώνει: «Ενέργειες που δυσχεραίνουν την ελευθεροτυπία και την απρόσκοπτη πληροφόρηση του λαού, δεν μπορεί να εκδηλώνονται σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό». «Καλύτερα, παροτρύνει η ΠΟΕΣΥ, να αναζητείται η διαφάνεια των πραγμάτων και να αίρονται οι παρεξηγήσεις με δημοσιογραφική έρευνα και διάλογο, παρά με τη "μηνυσιομανία" των τελευταίων ημερών».

Την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου να υποβάλλει μήνυση και αγωγή εναντίον της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του. Τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας ήταν ρεπορτάζ από δηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου του υπερνομάρχη κ. Θεόδωρου Κατριβάνου.

Ενέργειες όπως αυτή του υπουργού βάλλουν κατά της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος πληροφόρησης του λαού και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, όταν γίνονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ