Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καλή χρονιά» σε όσους αγωνίζονται!

Επερώτηση της ΝΔ για την Παιδεια χτες στη Βουλή

Με Επερώτηση για την Παιδεία, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε χτες η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη νέα χρονιά, την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος δεν απέφυγε να κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο λέγοντας πως «κατά το Σύνταγμα οι εκλογές δεν πρέπει να είναι κοντά». Παίρνοντας το λόγο στα πλαίσια της συζήτησης της Επερώτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απόστολος Τασούλας, ευχήθηκε «καλή χρονιά» στους μαθητές και ιδίως «καλή χρονιά σε αυτούς που αγωνίζονται», σχολιάζοντας πως «θα την έχουν, αφού τα ρήγματα ήδη φαίνονται». Αναφερόμενος στη λεγόμενη «μεταρρύθμιση» σημείωσε πως το γεγονός ότι 70 χιλιάδες μαθητές έφυγαν από τα Λύκεια για τα ΤΕΕ είναι ένα «πισωγύρισμα για τη νεολαία», αφού τα συγκεκριμένα ιδρύματα όπως τόνισε «είναι υποβαθμισμένα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε και την περίφημη Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, τονίζοντας ότι «όπως κι αν την κρίνετε συνιστά ανωμαλία, η οποία στην επέκτασή της μάς θυμίζει τις ανωμαλίες του 1967, σημειώνοντας ότι στόχος ήταν «να σταματήσετε τους μαθητές να αγωνίζονται», προσθέτοντας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «έχετε την υποχρέωση να ακολουθείτε τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σας λένε να κάνετε τέτοιου είδους εκπαίδευση», για «να δημιουργήσετε εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς», με αποτέλεσμα να «παράγετε απασχολήσιμους και μισοκαταρτισμένους».

Σχολιάζοντας, τέλος, την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων σημείωσε ότι αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστική κριτική, αφού δεν αντιτίθεται επί της ουσίας σε αυτές τις επιλογές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, υποστήριξε ότι «Επιδιώκουμε μια γενική παιδεία υψηλής ποιότητας για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού», αφού «η ελεύθερη πρόσβαση όλων των νέων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι κοινωνικό δικαίωμα», ενώ εστίασε στο γνωστό προεκλογικού τύπου επιχείρημα της κυβέρνησης σχετικά με το «άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «δε συμφωνεί με μια παιδεία ανοιχτών οριζόντων. Δε θέλει ανοιχτή πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Επίσης χαρακτήρισε την κατάθεση Επερώτησης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναπόσπαστο στοιχείο της κομματικής της γυμναστικής». Ανταπαντώντας η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη σημείωσε ότι υπάρχουν «συντριπτικές για τη μεταρρύθμιση του κ.Αρσένη» εισηγήσεις από συγκλήτους πανεπιστημίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ΕΜΠ, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ