Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η ειδική ημερίδα για την τρομοκρατία

«Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος» είναι το θέμα της ειδικής ημερίδας που πραγματοποιεί η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», Πανεπιστημίου 52. Οι εργασίες της ημερίδας έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι με την εισηγητική ομιλία, η οποία εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τις θέσεις του Κόμματος για το θέμα αυτό, θα ακολουθήσουν δεκάλεπτες τοποθετήσεις, καθώς και ερωτήσεις και σχολιασμοί από τους παρευρισκόμενους εφόσον το επιθυμούν, και οι εργασίες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Το ΚΚΕ εκτιμώντας το θέμα ως εξαιρετικά κρίσιμο, σημαντικό όσο και επίκαιρο ανέλαβε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της ημερίδας με στόχο να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά και να δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης ενός πλούσιου διαλόγου με τους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες που θα πάρουν μέρος. Επιδιώκει να αναλύσει και να φωτίσει ένα σύνθετο και πολύπλευρο θέμα, το οποίο σκοπίμως «παραμορφώνεται» από τους ιμπεριαλιστές και συσκοτίζεται, εξετάζοντάς το διεξοδικά, σε συνάρτηση με τα όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια πολιτική και κοινωνική ζωή και όχι στατικά και αποσπασματικά. Ταυτόχρονα, στόχος του ΚΚΕ είναι να απαντήσει σε ερωτήματα όπως, «τι είναι τρομοκρατία; Ποιες δυνάμεις τη στηρίζουν; Ποιες πολιτικές και ποια συμφέροντα υπηρετεί; Πώς κρίνει το ΚΚΕ από την ταξική του πλευρά το ζήτημα;».

Στην εισηγητική ομιλία θα θιχτούν επιγραμματικά τα παρακάτω ζητήματα:

  • Οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις, η κρατική τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα. Αυτοτέλεια και αλληλοσύνδεσή τους.
  • Η πάλη κατά της «τρομοκρατίας». Η τρομοκρατία ως πρόσχημα για την προώθηση της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Αλλοθι για το χτύπημα των λαϊκών και απελευθερωτικών κινημάτων, για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Η κρατική τρομοκρατία και η σύνδεσή της με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, την καθοδήγηση και τη δράση τους, το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τη διεθνοποίησή τους.
  • Η νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την τρομοκρατία και οι στόχοι της.
  • Η στάση του λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος της χώρας μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα για το αγροτικό ζήτημα(2011-06-15 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το αγροτικό ζήτημα(2011-06-10 00:00:00.0)
Τώρα ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ για την κοινωνική ασφάλιση(2000-07-13 00:00:00.0)
Σήμερα η ημερίδα για την τρομοκρατία(2000-01-12 00:00:00.0)
Το άλλοθι της καταστολής των λαϊκών κινημάτων(2000-01-09 00:00:00.0)
"Το ζήτημα της δημοκρατίας σήμερα"(1999-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ