Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
Προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μανόλης Μαθιουδάκης δήλωσε στο «Ρ»:

«Η μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και η αγωγή που προαγγέλλει ότι θα καταθέσει κατά του "Ριζοσπάστη", κάτι που προανήγγειλε καιρό τώρα ότι θα έκανε, όχι μόνο εναντίον του "Ρ" αλλά και άλλων εφημερίδων, προφανώς για να τις τρομοκρατήσει και να μη γράφουν όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την αντιστασιακή του δράση, δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια για τη χειραγώγηση του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ.

Αντικειμενικό στόχο έχει και οδηγεί στη φίμωση της αλήθειας και της πολιτικής κριτικής. Κι αυτό προκύπτει εύγλωττα και από το γεγονός ότι η μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου γίνεται κατά του "Ριζοσπάστη", μιας εφημερίδας γνώμης με μεγάλη ιστορία που διακρίνεται για το σεβασμό στην αλήθεια και τα γεγονότα.

Λυπούμαστε πολύ περισσότερο που είναι ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος καταφεύγει σε κατασταλτικά μέτρα εναντίον του Τύπου, ενώ θα έπρεπε πρώτος εκείνος να υπερασπίζει την ελευθεροτυπία.

Είναι χρέος όλων μας των δημοσιογράφων, αλλά και κάθε υπεύθυνου πολίτη, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή έχει άλλη πολιτική άποψη με την εφημερίδα, να υπερασπίσουμε την ελευθεροτυπία καταδικάζοντας τις πρακτικές μηνύσεων και αγωγών κατά του "Ρ" και των άλλων ΜΜΕ που επιμένουν να παρουσιάζουν την αλήθεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ