Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
«Ζυμώνεται» η μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεση του ΔΗΚΚΙ για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρός του Δ. Τσοβόλας, αυτή τη φορά μέσα από συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ στις τελευταίες συνεντεύξεις και δηλώσεις του, κάνει συνεχώς αναφορές για μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών. Βέβαια πάντα φροντίζει να διατηρήσει μια «προστατευτική» γραμμή από το κυβερνών κόμμα... κάνοντας λόγο για συνεργασία με το «άλλο» ΠΑΣΟΚ!

Ο Δ. Τσοβόλας, ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να μην σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, οπότε αν το ΔΗΚΚΙ αυξήσει τη δύναμή του, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα στην προσπάθειά του να κερδίσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί, καθησυχάζει τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του δε θα οδηγήσει τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο... αφού θα συνεργαστεί, επιβάλλοντας(!!!) το δικό του φιλολαϊκό πρόγραμμα στο ΠΑΣΟΚ. Συγχρόνως, ο Δ. Τσοβόλας, κάνοντας πιο εύκολη την πολιτική του προσέγγιση, προς το ΠΑΣΟΚ, «επιστρατεύει» για πολλοστή φορά τη λαϊκή βούληση και αναφέρει στη συνέντευξή του: «Θα το αναγκάσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι με την ψήφο του και να δεχτεί προοδευτικές λύσεις το ΠΑΣΟΚ».

Στην πρόθεση προβολής της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού της χώρας, μέσα από συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν μετά τις εκλογές, ο Δ. Τσοβόλας αναφέρεται και στην εφαρμογή της απλής αναλογικής. Υποστηρίζοντας, ότι τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μπορούν να ξεπεραστούν μέσα από κυβερνήσεις συνεργασίας που θα βασίζονται πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Είναι φανερό, ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, έχει μέσα στα πολιτικά του σχέδια, επικείμενη συνεργασία, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να καταλάβει μόνο του την εξουσία...

Στην καθαρά προεκλογικού περιεχομένου αυτή συνέντευξη, ο Δ. Τσοβόλας υποστηρίζει ότι το ΔΗΚΚΙ έχει δώσει τα τέσσερα αυτά χρόνια μια ολοκληρωμένη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση εξουσίας, έπειτα από ανυποχώρητους αγώνες, όπως τους χαρακτηρίζει, μέσα και έξω από τη Βουλή. Παράλληλα κάνει πρόβλεψη για πρόκληση πρόωρων εκλογών από το ΠΑΣΟΚ, πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρώπης τον Ιούνιο. Τέλος σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του, ο Δ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι «την απόφαση θα λάβει η ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, στις 30 Ιανουαρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ