Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για μια χρονιά ελπιδοφόρα

Εκατοντάδες άνθρωποι που βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στο μετερίζι των καθημερινών αγώνων συναντήθηκαν χθες στον Περισσό, στο γλέντι της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο χρόνο

Ηταν μια όμορφη βραδιά η χθεσινή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η αφορμή ήταν ένα γλέντι που διοργάνωσε η ΚΕ για τη νέα χρονιά. Στην πραγματικότητα ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι, εκατοντάδες άνθρωποι που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες, στις ίδιες ανησυχίες για το ζοφερό τοπίο που έχει δημιουργήσει η «εκσυγχρονιστική» εκδοχή του συστήματος για την εργατική τάξη και όλο το λαό.

Ανθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, των ΜΜΕ, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές και αντιστασιακοί, δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Οι ίδιοι αποτελούσαν και αντιπροσωπευτικές, φυσικές «αποδείξεις» όχι μόνο της ανάγκης για κοινούς αγώνες, αλλά και της εμβέλειας που έχει η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης και που καταγράφτηκε δυναμικά τη χρονιά που πέρασε. Συγχρόνως ήταν και μια ακόμα απάντηση στη συνεχιζόμενη, όσο και παλαιωμένη, «φιλολογία» περί απομονωτισμού όσων επιμένουν να αντιστέκονται.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε πως «το 2000 μπορεί να είναι μια χρονιά ελπιδοφόρα για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την εργαζόμενη διανόηση, για το λαό και τον τόπο». Στη συνέχει ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Αυτή η πίστη μας δεν είναι απλά μια ευχή, έχει γερή και στέρεη βάση. Στηρίζεται στο χτες, στη συνεχή και ανειρήνευτη πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στις παρακαταθήκες των αγώνων που συνεχίζονται. Δεν καρποφορεί η προσπάθεια που κάνουν να πείσουν ότι κανένας δεν αγωνίζεται, ότι όλοι βολεύτηκαν ή συμβιβάστηκαν, υποτάχτηκαν στη λογική του εκσυγχρονισμού και στη Νέα Τάξη, στη νέα μεγάλη ιδέα της πλουτοκρατίας που είναι η ΟΝΕ. Η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν εσίγησαν οι φωνές αντίστασης, αγώνα, ανυπακοής σε τούτο τον τόπο».

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την Σούλα Βαζούρα και το συγκρότημά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ